fbpx
Tags Велес

Tag: Велес

Të rinjtë me ueb faqet propaganduese për Trump nuk besojnë se kanë ndikuar në zgjedhje

Të rinjtë nga Velesi të cilët përhapën qindra ueb faqe në favor të presidentit të sapoemëruar, Donald Trump, thotë se nuk mendojnë se "portalet" e tyre kanë pasur ndikim në epilogun final të rezultateve. Një pjesë e këtyre ueb faqeve ose nuk ekzistojnë ose tanimë me muaj të tërë nuk kanë publikuar asgjë. "S'kam koment për fitoren e Donald Trump...

“Buzzfeed” me ndikim botëror përdor agjencinë “Meta” si burim

Vitin e kaluar, qyteti i Velesit me popullatë prej 45.000 njerëz, përjetoi tronditje të artë digjitale kur banorët e tij hapën të paktën 140 ueb faqe që përhapnin propagandë për kandidatin presidencial të Republikanëve, Donald Trump, shkruan ueb faqja amerikane “Buzzfeed”. “Buzzfeed” në analizën e gjerë citon agjencinë e lajmeve “Meta” për tekstin e publikuar në muajin prill kur “Meta”...

Protesta nga nxënësit e shkollave të mesme në Veles: Jo testimit ekstern

Nxënësit e shkollave të mesme profesionale dhe të gjimnazit “Koço Racin”, së bashku me prindërit dhe profesorët, sot dolën të marshojnë në shenjë proteste për shkak të modelit të ri të maturës shtetërore dhe mënyrës se si bëhet testimi ekstern, transmetoi Radio MOF. Duke brohoritur “Nuk duam testim ekstern” dhe “Nuk duam matematikë”, ata paralajmëruan se aktivitet e tyre do...

Dënim me burg për rastin “Oreshe”

Aktivendim në rastin “Oreshe” sot pasdite solli Gjykata Тhemelore në Veles. Gjore Petrovski, i cili ngarkohet se ka porositur vrasjen e Lazo Milloshevskit në vitin 2005-të, u dënua me burg prej 13 viteve ndërsa nga 10 vite dënim me burg morën vëllezërit Lupço dhe Ordan Gjorgjievski. Gjykata pranoi akuzën se Petrovski ka porositur dhe paguar vrasjen e Lazo Milloshevskit, me...

Protestë për Tamarën: Kur sistemi vret fëmijë, çfarë mbetet për ngushëllim?

Disa qindra qytetarë sot me moton “Çdo fëmijë i ynë është Tamara” është motoja e protestës të cilën sot në mesditë e organizoi një grup qytetarësh në Parkun e Rinisë të Velesit, ku do të kërkohet përgjegjësi nga fajtorët për vdekjen e Tamara Dimokvskës, e cila vuante nga skolioza dhe vdiq duke pritur operacionin e shtatë. Këtu sërish u mblodhëm...