fbpx
Tags улици

Tag: улици

AGORA: Shkupi është qytet mashkullor, vetëm 4 rrugë, 2 sheshe dhe një urë janë emëruar sipas grave

Nga gjithsej 156 rrugë që janë nën juridiksionin e Qytetit të Shkupit, më shumë se gjysma, 91 rrugë ose 58 përqind, janë emëruar sipas emrave të personave. Prej tyre, 87 janë emra të meshkujve ose 96 përqind dhe katër janë emra të femrave ose vetëm katër përqind, njofton Meta. Kjo thuhet në analizën e emrave të rrugëve, të realizuar nga...

#Përgjegjësi është rrugë dhe rrugica pa gropa

Nëpër rrugët e vendi tonë ka aq shumë gropa sa që vozitësit dhe qytetarët filluan t’i përdorin edhe rrjetet sociale për të komunikuar, për t’u informuar dhe për ta paralajmëruar njëri tjetrin për ndonjë gropë të re ose të vjetër, veçanërisht për ato më të thellat. Sa do që të kemi kujdes, vitet e fundit kjo sikur është e kotë...