fbpx
Tags Turizëm

Tag: turizëm

Turistët e huaj më së paku të kënaqur me rrugët e Maqedonisë dhe higjienën e vendeve publike

Vizitorët e huaj në vend më së paku janë të kënaqur me rrjetin rrugor dhe higjienën e dobët në vendet publike. Kjo është përgjigjja e përqindjes më të madhe të mysafirëve të huaj të anketuar në vendkalimet kufitare vitin e kaluar, ndërsa ata dhanë notat më të larta për qëndrimin e njerëzve dhe burimet arkeologjike dhe historike të Maqedonisë së...

Ambasadori Plomp poston në Twitter bilbord për pushim në Ohër

Ambasadori holandez në vend, Volter Plomp, në Twitter-in e tij ka postuar foto nga një bilbord në Holandë ku reklamohet ofertë turizmi në Maqedoni. "Vërehet në Holandë (e fotografuar nga treni Hag- Lajden) destinacion për pushim #Maqedoni #Ohër", shkroi ambasadori Plomp në Twitter. Në reklamë prezantohet Ohri dhe aty thuhet se turistët holandez mund të pushojnë tetë ditë për vetën 189 euro. Reklama është...

Vitin e kaluar Greqinë e kanë vizituar 2,7 milion maqedonas dhe kanë shpenzuar gati 1 miliard euro

Sipas shifrave të sapo-publikuara të Entit grek për statistikë, vitin e kaluar në Greqi janë futur 2,7 milion vizitor nga Maqedonia. Kjo është rritje për 26,1% nga viti 2014-të gjegjësisht për rreth 600 mijë vizitor. Në periudhën janar- shtator 2015, nga Maqedonia në Greqi kanë hyrë 2.712.295 vizitor në krahasim me 2.151.751 vizitor në vitin 2014. Pjesa më e madhe e...

Tur-operatori më i vjetër në botë “Thomas Cook Group” në Maqedoni

­ Përfaqësuesit e tur -operatorit më të madh dhe më të vjetër në botë "Thomas Cook Group" nga Anglia prej sot janë për vizitë në Maqedoni, kumtuan nga Agjencia për promovimin dhe mbështetjen e turizmit (APMT). Drejtori i Agjencisë, Kristian Xhambazovski në takim me drejtorin e "Thomas Cook Group" në selinë e kompanisë në Angli, Tim Xhots, në të...

Çavkov: Situata e sigurisë është e volitshme për fillimin e sezonit turistik

Ministri i brendshëm, Mitko Çavkov sot në Ohër vlerësoi se situata e sigurisë në fillim të sezonit turistik është e volitshme dhe se gjatë sezonit turistik do të merren të gjitha masat për situatë të sigurt, rend dhe qetësi përkatëse, që të mund qytetarët dhe të gjithë mysafirët që do të vijnë gjatë verës, të ndjehen të qetë dhe...