fbpx
Tag: TomisllavKezharovski

tag: TomisllavKezharovski

Kezharovski gëzon lirinë, Gjykata e apelit refuzon ankesën e prokurorisë

Me refuzim të ankesës së Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar, Gjykata e apelit sot vërtetoi vendimin e Gjykatës themelore Shkupi 1 për lirimin me kusht të gazetarit Tomislav Kezharovskit, që do të thotë ai nuk do të kthehet në burgun hetues “Shkup”, ku duhej të qëndrojë edhe tre muaj nga dënimi i shqiptuar, shkruan “Fokus”. “Është...

Gjykata e Apelit duhet të vendos për lirimin e Kezherovskit

Gjykata e Apelit në Shkup më vonë deri të martën do të prononcohet, se gazetari  Tomisllav Kezharovski do të mbetet me lirimin me kusht ose do të duhet të kthehet në burg dhe të vuaj edhe tre muaj burg që i kanë mbetur nga dënimi, shkruan “Fokus”. Gjykata e Apelit zvogëloi dënimin Kezharovskit nga katër vite në dy vite e...

Shoqatat e gazetarëve janë të shokuar nga vendimi i Prokurorisë për Kezharovskin

Pas vendimit të Prokurorisë për ta ankimuar vendimin e Gjykatës Themelore Shkupi 1 për lirim me kusht të gazetarit Tomislav Kezharovski reaguan nga shoqatat e esnafëve. Kryetarja e Sindikatës së Gazetarëve, Tamara Çausidis thotë se është e befasuar dhe e shokuar nga vendimi i tillë. -E presin ditën e fundit dhe të premten reagojnë duke dashur t’i zvogëlojnë ose minimizojnë reagimet....

Prokuroria kërkon Kezharovski të kthehet në burg

Ankesë ndaj vendimit për lirim me kusht të Tomisllav Kezharovskit dorëzoi Prokuroria Themelore Publike për përndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit. “Në afatin e paraparë ligjor, prokurori kompetent publik ka shqyrtuar vendimin për lirim me kusht, e miratuar nga Gjykata Themelore Shkupi 1. Duke konsideruar se me këtë vendim gabimisht është vërtetuar gjendja faktike në këtë rast dhe se...

Gazetari Kezharovski zgjidhet nënkryetar i gazetarëve të ShGM-së

Këshilli Drejtues i Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë ne mbledhjen e fundit të mbajtur me 26 janar njëzëri zgjodhi për nënkryetar të SHGM gazetarin Tomisllav Kezharovski. Kezharovski në Kuvendin e fundit zgjedhor të SHGM, të mbajtur në fillm të dhjetorit vitin e kaluar, u zgjodh anëtar i Këshillit drejtues të SHGM. Këshilli drejtues poashtu zgjodhi edhe Komisionin për ndarjen e...

Kezharovski lirohet me kusht

Këshilli Penal i Repartit për krim të organizuar mbrëmë pranoi propozimin e drejtorit të IKN “Burgu Shkup- Shkup” për lirim me kusht të gazetarit Tomisllav Kezharovski. Me këtë prej 18 shkurt deri 27 qershor të këtij vitit Kezharovski do të jetë në lirim me kusht gjegjësisht deri në skadim të vuajtjes së dënimit. Këtë vendim Gjykata e solli në bazë...

Protesta e Kezharovskit është kryengritje kundër politikave të pushtetit

Disa qindra gazetarë, qytetarë dhe studentë të cilët sot protestuan  kundër aktgjykimit të gazetarit Tomisllav Kezharovskit, revoltën dhe mllefin e shprehën para Qeverisë,  ku sipas tyre është sajuar vendimi i  padrejtë për ta burgosur e pastaj edhe për lirimin e përkohshëm të tij. Me maska me fytyrën e Kezharovskit, transparentë dhe fishkëllima filloi protesta para Gjykatës së Apelit Shkup, dhe...

BE për Kezharovskin: Qeveria mjaft me injorimin e problemit të lirisë së mediave

Komisioni Evropian u shpreh se pas burgosjes së gazetarit Tomisllav Kezharovski prej kur thonë se Bashkimi Evropian nga afër ndjek rastin gjyqësor me Kezharovskin, por nuk komentojnë për raste individuale. Liria e mediave gjerësisht është mbuluar në raportin për progresin e ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë, duke theksuar fushat problematike siç është reklamimi i Qeverisë, informimi jo objektiv gjatë kohës...

VMRO- DPMNE fton gjykatën të rishikojë procedurat për vendimin ndaj Kezharovskit

VMRO- DPMNE nëpërmjet një deklarate për rastin e gazetarit Tomisllav Kezharovskit ku thuhet se dëno çfarëdo keqpërdorimi politik të vendimit gjyqësorë në lidhje me rastin e Kezharovskit. “Apelojmë deri tek instancat më të larta gjyqësore, në bazë të rregullativës ligjore të kontrollojnë procedurën për rastin Kezharovski dhe të sqarojnë para opinionit se në çfarë e bazojnë vendimin e tyre me...

Këshilli i Etikës së Mediumeve të Maqedonisë kërkon lirim të menjëhershëm të Kezharovskit

Këshilli i Etikës së Mediumeve të Maqedonisë (KEMM) sot dënoi vendimin e Gjykatës së Apelit dhe dërgimin të gazetarit Tomislav Kezharovskit urgjent nga burgu shtëpiak urgjent në burgun “Shkup”. Në reagimin e Këshillit Etik të Mediave thuhet : “Me këtë vendim jepet porosi për vetcensurë ndaj gjithë gazetarëve të vendit. Parimet etike të gazetarisë mund të mbrohen dhe ruhen vetëm...

Mijatoviq: Mbyllja e Kezharovskit është porosi për censurë të frikshme në Maqedoni

Përfaqësuesja e lartë e OSBE-së për lirinë e mediumeve, Dunja Mijatoviq në profilin në tweeter shkroi se burgosja e gazetarit Tomisllav Kezharovskit është presedan i rrezikshëm i lirisë së mediumeve të Maqedonisë, informon “Lokalno.mk”“. Ajo thotë se “vendimi i Gjykatës së Shkupit që të dërgojë gazetarin Kezharovski në burg, jep porosi për censurë të frikshme”. Pardje në Gjykatën e Apelit i...

Gazetarët mblidhen para burgut të Shutkës

Një grup gazetarësh u mblodhën para burgut të Shutkës, pas lajmit që Tomisllav Kezharivski është dërguar në burg për të vuajtur dënimin. Prezencën e saj e ka paralajmëruar kryetarja e Sindikatës së Gezetarëve Tamara Çausidis. Gazetari Kezharovski, të cilit dje Gjykata e Apelit ia uli dënimin me burg,  në dy vjet sonte është dërguar në burgun e Shutksë. Këtë e...

“Unë jam Kezharovski”: Gazetarët u solidarizuan me kolegun e tyre

Me parulla “Unë jam Kezharovski”, të shkruara në gjuhën franceze, si analogji e manifestimit të solidaritetit pas masakrës në “Charlie Hebdo”, gazetarët maqedonas dhe shoqatat gazetareske sot para Gjykatës së apelit shprehën revoltin e tyre kundër aktgjykimit me të cilin gazetari Tomislav Kezharovski dënohet me dy vjet burg për rastin “Likuidimi”. Gazetarët u solidarizuan me kolegun e tyre dhe paralajmëruan...

Reagime: Vendimi për Kezharovskin është skandaloz dhe politik

“Skandaloze dhe politike është vendimi i gjykatës” është qëndrimi i shoqatave të gazetarëve dhe të gazetarëve në përgjithësi pas publikimit të aktvendimit nga Gjykata e Apelit me të cilën gazetari Tomisllav Kezharovski është gjykuar me dënim prej dy vitesh vuajtjeje burg për rastin “Likuidimi”, ku ishte i akuzuar se ka zbuluar identitetin e dëshmitarit të mbrojtur. Nesër në ora 11...

Gjykata e Apelit gazetarit Kezahroivski i shqiptoi dy vjet burg

Gazetari Tomisllav Kezharovski është gjykuar me dy vite dënim me burg nga gjykata e apelit vendim, i cili vendim është sjell sot nga gjykata Themelore Shkup 1,deklaruan  nga gjykata. Gjykimi nga Apelacioni pason pas ankesës së Kezharovskit në aktgjykimin e shkallës së parë me të cilën akt ai ishte i gjykuar me katër vite e gjysmë dënim me burg për...