fbpx
Tag: ТомиславКежаровски

tag: ТомиславКежаровски

Kezharovski gëzon lirinë, Gjykata e apelit refuzon ankesën e prokurorisë

Me refuzim të ankesës së Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar, Gjykata e apelit sot vërtetoi vendimin e Gjykatës themelore Shkupi 1 për lirimin me kusht të gazetarit Tomislav Kezharovskit, që do të thotë ai nuk do të kthehet në burgun hetues “Shkup”, ku duhej të qëndrojë edhe tre muaj nga dënimi i shqiptuar, shkruan “Fokus”. “Është...

Gjykata e Apelit duhet të vendos për lirimin e Kezherovskit

Gjykata e Apelit në Shkup më vonë deri të martën do të prononcohet, se gazetari  Tomisllav Kezharovski do të mbetet me lirimin me kusht ose do të duhet të kthehet në burg dhe të vuaj edhe tre muaj burg që i kanë mbetur nga dënimi, shkruan “Fokus”. Gjykata e Apelit zvogëloi dënimin Kezharovskit nga katër vite në dy vite e...

Kezharovski është lëshuar, mirëpo e mbajnë në litar të shkurtër me kusht

Gazetari Tomislav Kezharovski është në liri. Ashtu si papritmas u arrestua, pas vendimit të Gjykatës së Apelit me dy vjet burg, gjitashtu me shpejtësi e papritmas me vendim është lëshuar në lirim njëmujor. Sot gjykata njoftoi se ka pranuar kërkesën për lirim me kusht të Kesharovskit. Sekuenca dhe rrethanat e ngjarjeve e vendosin çështjen se pas gjitha peripecive dhe polemikave gjyqësore,...

BE për Kezharovskin: Qeveria mjaft me injorimin e problemit të lirisë së mediave

Komisioni Evropian u shpreh se pas burgosjes së gazetarit Tomisllav Kezharovski prej kur thonë se Bashkimi Evropian nga afër ndjek rastin gjyqësor me Kezharovskin, por nuk komentojnë për raste individuale. Liria e mediave gjerësisht është mbuluar në raportin për progresin e ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë, duke theksuar fushat problematike siç është reklamimi i Qeverisë, informimi jo objektiv gjatë kohës...

Këshilli i Etikës së Mediumeve të Maqedonisë kërkon lirim të menjëhershëm të Kezharovskit

Këshilli i Etikës së Mediumeve të Maqedonisë (KEMM) sot dënoi vendimin e Gjykatës së Apelit dhe dërgimin të gazetarit Tomislav Kezharovskit urgjent nga burgu shtëpiak urgjent në burgun “Shkup”. Në reagimin e Këshillit Etik të Mediave thuhet : “Me këtë vendim jepet porosi për vetcensurë ndaj gjithë gazetarëve të vendit. Parimet etike të gazetarisë mund të mbrohen dhe ruhen vetëm...

Mijatoviq: Mbyllja e Kezharovskit është porosi për censurë të frikshme në Maqedoni

Përfaqësuesja e lartë e OSBE-së për lirinë e mediumeve, Dunja Mijatoviq në profilin në tweeter shkroi se burgosja e gazetarit Tomisllav Kezharovskit është presedan i rrezikshëm i lirisë së mediumeve të Maqedonisë, informon “Lokalno.mk”“. Ajo thotë se “vendimi i Gjykatës së Shkupit që të dërgojë gazetarin Kezharovski në burg, jep porosi për censurë të frikshme”. Pardje në Gjykatën e Apelit i...

Reagime: Vendimi për Kezharovskin është skandaloz dhe politik

“Skandaloze dhe politike është vendimi i gjykatës” është qëndrimi i shoqatave të gazetarëve dhe të gazetarëve në përgjithësi pas publikimit të aktvendimit nga Gjykata e Apelit me të cilën gazetari Tomisllav Kezharovski është gjykuar me dënim prej dy vitesh vuajtjeje burg për rastin “Likuidimi”, ku ishte i akuzuar se ka zbuluar identitetin e dëshmitarit të mbrojtur. Nesër në ora 11...

Gjykata e Apelit gazetarit Kezahroivski i shqiptoi dy vjet burg

Gazetari Tomisllav Kezharovski është gjykuar me dy vite dënim me burg nga gjykata e apelit vendim, i cili vendim është sjell sot nga gjykata Themelore Shkup 1,deklaruan  nga gjykata. Gjykimi nga Apelacioni pason pas ankesës së Kezharovskit në aktgjykimin e shkallës së parë me të cilën akt ai ishte i gjykuar me katër vite e gjysmë dënim me burg për...

Gjykata e Apelit e shtyu vendimin e Kezharovskit pas Vitit të Ri

Pasiguria për vendimin e Gjykatës së Apelit pas ankesës së gazetarit Tomislav Kezharovskit,  i cili me gjykim të shkallës së parë u dënua me burg për rastin “Likuidimi”, nuk do të mbaroi para Vitit të Ri, ashtu siç pritej ashtu ishin edhe paralajmërimet e Gjykatës së Apelit . Gjykatësi i  Gjykatës së Apelit, Safet Kadriu, për “Metën” thotë se vendimi...