fbpx
Tags тендер

Tag: тендер

Projekti për kalim kufitar të përbashkët hekurudhor midis Maqedonisë dhe Serbisë do të përfundojë deri në fund të korrikut

Dokumentacioni i projektit për ndërtimin e pikës kufitare të përbashkët hekurudhore midis Maqedonisë dhe Serbisë afër Tabanovcit do të përfundojë deri në fund të korrikut. Deri në këtë datë, konsulentët pritet të paraqesin dokumentacionin për rrugën e ardhshme të hyrjes që duhet të lidhë hekurudhën me vendkalimin rrugor në Tabanovce, informojnë për “Meta.mk” nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve. Tashmë është...

Në janar do të ketë një tender për përfundimin e fazës së parë të autostradës Gradsko – Prilep

Извор: Министерство за транспорт и врски
Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore planifikon që muajin e ardhshëm të shpallë një tender për të përzgjedhur kompaninë e ndërtimit për të përfunduar fazën e parë të autostradës Gradsko – Prilep, transmeton Meta.mk. Pauza prej muajsh për ndërtimin e 10 km të ri midis grykave Farishës dhe Drenovës erdhi pasi verën e kaluar u anulua kontrata me ish-kontraktuesin e mëparshëm...

Do të analizohet propozimi i UNESCO-s për rrugën alternative të hekurudhës Maqedoni-Shqipëri

Qeveria e Maqedonisë së Veriut, në seancën e djeshme e ngarkoi sekretariatin e përgjithshëm që brenda 10 ditëve të publikojë procedurë për prokurim publik për të përgatitur analizë të propozimit për rrugë alternative përgjatë Korridorit 8 që tashmë është propozuar nga Misioni i Reagimit i UNESCO-s në vitin 2017, kanë informuar nga pres-shërbimi i qeverisë, njofton Meta.mk. UNESCO kritikoi ashpër...

“Parkimi i Qytetit” për 4 vjet ka fituar mbi 1.7 milionë euro nga parkimi në Qendrën Klinike të Shkupit (infografik)

Mbi 1.7 milionë euro ka fituar ndërmarrja publike “Parkimi i qytetit” në 4 vitet e fundit nga menaxhimi i parkimit në Qendrën Klinike Nënë Tereza në Shkup. Të dhënat nga raportet vjetore të punës së kompanisë për periudhën 2015-2018 tregojnë se ky parkim sjellë më shumë të ardhurat se çdo parking tjetër publik me të cilin menaxhon “Parkimi i...

Me 2,3 milionë euro do të korrigjohen gabimet në projektin për autostradën Kërçovë – Ohër

Instituti i Ndërtimtarisë Maqedonia (INM) do ta realizojë ri-projektimin dhe projektimin plotësues të lëshimeve dhe mangësive të konstatuara në dokumentacionin e projektit për autostradën Kërçovë – Ohër, njofton Meta. Siç theksohet në marrëveshjen e publikuar të Sistemit Elektronik për prokurime publike, Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore ka ndarë 2,3 milionë euro për kompletimin përfundimtar të dokumentacionit të projektit, me...

Hekurudhat e Maqedonisë do të mirëmbahen në të ardhmen me karroca speciale nga Turqia

Është investim që kap shumë mbi 2 milionë euro, me të i cili do të ripërtërihet pjesërisht flota që nevojitet për mirëmbajtjen e hekurudhave në të gjithë vendin. Ndërmarrja publike për infrastrukturë hekurudhore – Hekurudhat e RMV-së ka blerë dy karroca speciale për mirëmbajtjen e infrastrukturës hekurudhore në vend. Është investim që kap shumë mbi 2 milionë euro, me të...

Ndihma e Shpejtë, Ministria ka siguruar edhe 8 autoambulanca të tjera

Ministria e Shëndetësisë nga Ministria e Pylltarisë, Bujqësisë dhe Menaxhimi të Ujërave ka siguruar edhe 8 autoambulanca të reja, të cilat me pajisje shtesë, do të predestinohen për shërbimin e Ndihmës Mjekësore të Shpejtë, deklaroi sot ministri Venko Filipçe, duke u përgjigjur pyetjes së Portalb.mk: “Se kur do të porositen 12 autoambulancat dhe a pritet blerje e autoambulancave të reja?” “Blerja...

Komuna e Aerodromit fsheh të dhënat se sa paguan energji për ndriçimin e kryqit te Xhevahir Holdings

Komuna e Aerodromit nuk jep të dhënat lidhur me atë se sa paguan në muaj energji elektrike për të ndriçuar kryqin i cili u vendos kohë më parë pranë ndërtesave të mëdha të kompanisë turke Xhevahir Holdings, njofton Portalb.mk, transmeton Meta.mk. Portalb.mk pas bisedës me përfaqësues të sektorit për informim të kësaj komune, lidhur me këtë çështje, mori përgjigjen se kërkesa duhet...

Brenda muajit pritet të hapet tenderi për kompaninë që do ta bëjë analizën e Kodrës së Diellit

ELEM TURS deklaroi sot se do të hap tenderin për kompaninë që do e bëjë analizën e Kodrës së Diellit gjatë muajit mars. Pas përfundimit të kësaj analize, pritet të merret vendim se çka do të ndodhë më tej me menaxhimin e kësaj qendre për skijim, njofton Portalb.mk. Nga ELEM TURS njoftojnë për Portalb.mk se analiza është në fazën fillestare dhe se përpilimi i saj zgjat deri...

Gjykata cakton masën e paraburgimit dhe lëshon fletë- arrest ndaj Sead Koçan

Gjykata Penale e Gjykatës Themelore Shkup ka pranuar ankesën e PSP-së dhe i caktoi masën e paraburgimit për biznesmenin Sead Koçan, i cili është njëri nga tre të dyshuarit në lëndën “Trust” të Speciales, konfirmojnë për “Meta” nga gjykata. Nga gjykata thonë se kundër Koçanit është ngritur edhe fletë- arrest. Këshilli Penal i gjykatës ka pranuar arsyetimin nga ankesa e PSP-së...

“Meta” – retrospektivë: Qeveritë ndryshohen, ndërsa “Giseke” shtyp formularë dhe afera parazgjedhore

Kompania gjermane “Giseke dhe Devrient” e cila ka kontratë për përpunimin e dokumenteve personale për Maqedoni , (pasaporta, letërnjoftime, patentë shoferi), pas dhjet vite përsëri është në vëmendjen e mediumeve dhe konfrontimeve mes qeverisë dhe opozitës. Në vitin 2005, para zgjedhjeve, ai e fitoi tenderin për dokumentet e reja personale, ndërsa ministria e punëve të brendshme ishte akuzuar që në mënyrë...

MPB  blen çokollata për 77.000 euro

MPB ka shpallur tender për furnizim të çokollatave prej rreth 77. 000 euro. Konkursi siç mund të shihet në sistemin elektronik për furnizime publike është shpallur më 6 tetor ndërsa të interesuarit ofertat e tyre mund t’i dorëzojnë deri më 26 tetor. Siç qëndron në shpallje, lëndë e furnizimeve publike janë “çokollatat me specifika” ndërsa vlera pa TVSH pritet të jetë...

Nga viti i ardhshëm Shkupi do të dekorohet me tematikë

Nga viti i ardhshëm qyteti i Shkupit do të kërkojë zgjidhje të plotë ideore për zbukurimet e Vitit të ri. Në faqen e furnizimeve publike të hënën është shpallur konkurs në të cilin kërkohet zgjidhje ideore për dekorimin e vitit të ri gjatë vitit të ardhshëm. Në kriteret sipas të cilave përzgjidhet oferta me e mirë shkruan se zgjidhjet ideore...