fbpx
Tag: судство

tag: судство

Reformat antikorrupsion: Progres është shënuar vetëm te KSHPK dhe në punën e organizatave të shoqërisë civile

Puna e përbërjes së re të Komisionit kundër korrupsionit, angazhimi i disa organizatave të shoqërisë civile dhe perspektivat e Ligjit të ri për Prokurorinë Publike janë pikat e vetme të ndritshme në arritjet e reformave të Maqedonisë Veriore në fushën e antikorrupsionit dhe luftës kundër krimit të organizuar në vitin 2019 dhe në fillim 2020, transmeton Meta. Kjo është gjetja kryesore...

Gjetjet e projektit “ACTION SEE” pjesë të hulumtimit “Hapja e gjyqësorit”

Sot është promovuar analiza juridike me temë “Hapja e gjyqësorit në Maqedoninë e Veriut” nga Qendra për Hulumtime dhe Juridike dhe Analiza, në bashkëpunim me iniciativën për Hapje të partnerit qeveritar, në kuadër të programit “Përmirësim të transparencës, sigurisë juridike dhe efikasitetit të gjyqësorit në Maqedoninë e Veriut”, financuar nga Ambasada e Britanisë në Shkup, njofton Meta.mk.  Qëllimi i analizës...

Zaev: Si kryeministër, fillimisht do të marr masa lidhur me interesat e qytetarëve

Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev në intervistën javore për "Radio Evropa e Lirë" ka deklaruar se deri në fund të muajit pritet të bëhet kryeministër dhe masat e para që do t'i merr qeveria e re do të jenë lidhur me interesat e qytetarëve. Ai në intervistë flet për reformat që parashihen me programin e ri, por edhe zgjedhjet...

Zhbogar dhe Vangelovski kanë biseduar për ngecjen në gjyqësor

Euro- ambasadori Samuel Zhbogar sot ka zhvilluar takim me kryetarin e Gjykatës Supreme, Jovo Vangelovski në të cilin është biseduar për situatën në gjyqësorin e vendit. Detaje nga takimi nuk ka, por Zhbogar në rrjetin social Twitter shkurtë deklaroi se: “Me kryetarin e Supremes biseduam se çfarë duhet të bëhet që të ndalohet ngecja në gjyqësor. Drejtësia duhet të jetë...

Në shtet ka shkelje të mëdha të të drejtave të njeriut, konsiderojnë juristët e rinj

Në shtet ka shkelje elementare të të drejtave të njeriut. Diskriminimi është evident ndaj popullatës rome, komunitetit LGBT, kundërshtarët politik dhe grave. Personat e burgosur ballafaqohen me kushte çnjerëzore për jetë nëpër burgje, thuhet në njoftimin e Shoqatës maqedonase për juristë të rinj në saje të Ditës ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, 10 dhjetori. Në të thuhet se pjesa...

Bejli: Nëse nuk ka përgjegjësi për bisedat e përgjuara, vendi do të vazhdoj me krizë

Porositë tona janë të njëjtat me ato që i deklaruan miqtë tanë nga BE. Tani është me rëndësi të zbatohet Marrëveshja e Përzhinës dhe të hapet rrugë për zgjedhjet nga katër partitë politike, deklaroi ambasadori amerikan në vend, Xhes Bejli në intervistë për “Utrinski Vesnik” duke u përgjigjur në pyetjen :”Me çfarë mesazhe apo propozime do të vijë zv-...

“Dojçe Vele”: Po u shtrëngohet harku emisarëve politik në gjyqësor

Prova të ndryshme për presionet mbi gjyqtarët me urdhër si të veprohet në kërkesat e Prokurorisë Speciale Publike, ku së shpejti do të jenë dëshmitarët kush dhe si kanë penguar punën e saj dhe si kanë kompromentuar gjykatat, shkruan “Dojçe Vele”. Siç mëson Dojçe Vele, në mesin e provave kishte udhëzime edhe me shkrim, ku deklarohet se duhet të votohet...

Gruevski: Gjykata të mos bie pre e presioneve

Lideri i VMRO DPMNE-së Nikolla Gruevski sot i bëri thirrje organeve gjyqësore që mos të bien pre e presioneve dhe të vazhdojnë të punojnë në bazë të ligjeve. “VMRO DPMNE inkurajon organet e gjyqësorit që mos të bien pre e kurrfarë presioneve, të punojnë sipas ligjit dhe të mos lejojnë të futen në fushata politike” tha Gruevski në promovimin e...

Kambovski: Trup të fuqishëm të ekspertëve për revidim të ligjeve për gjyqësorin

Formim të një trupi të ekspertëve që në bashkëpunim me Ministrinë e drejtësisë do të bëjnë revidimin e më shumë ligjeve nga fusha e gjyqësorit, propozoi kryetari i ASHAM, Vlado Kambovski në debatin e sotëm shkencor kushtuar pavarësisë së gjyqësorit. Kambovski vlerëson se çështja e pavarësisë së gjyqësorit nuk është çështje e opsioneve politike, por e të drejtave dhe...

Shilegov: Gruevski konfirmon se është autor i përgjimeve

Nikolla Gruevski ka vërtetuar se ka kryer përgjimin bashkë me kusheririn e tij, drejtorin e DSK-së, Sasho Mijallkov. Shilegov tha se Gruevski ka pranuar se me bashkëpunëtorët e tij më të ngushtë ka ndërhyrë në gjyqësi, kanë kurdisur vendime gjyqësore, kanë zgjedhur dhe shkarkuar gjykatës sipas përshtatshmërisë partiake. “Këtë e dëshmoi ikja e Gruevskit nga komentimi i përmbajtjes skandaloze...