fbpx
Tag: СтудентскиМарш

tag: СтудентскиМарш

Taborët e profesorëve i lanë hije studentët

Seanca parlamentare për ndryshimin e ligjeve për arsimin, e cila do të mbahet nesër, përsëri në të njëjtin vend do t’i mbledhë studentët dhe profesorët. Siç thuhet edhe në evenimentin e paralajmëruar në “Fejsbuk”, studentët të mbledhur në “Plenumin Studentor” u bëjnë thirrje kolegëve të mblidhen në orën 11, para Kuvendit dhe “të japin mbështetje për ndryshimin e ligjeve”....

Profesorët kërkojnë të jenë pjesë e Ligjit të arsimit

Grupi i profesorëve ka dërguar kërkesë  Komisionit të arsimit, shkencës dhe sportit në Kuvend dhe komunitetit akademik si dhe përfaqësuesit e “Plenumit studentor”, të marrin pjesë në seancën e Komisionit. Kërkesën në profilin e saj në fejsbuk e postoi Biljana Venkovska dhe këtë kërkesë përkrahin edhe grupi i profesorëve të cilët i apeluan Qeverisë të tërheq propozim- ligjin e...

Reagime të ashpra: Nënçmuese janë masat e reja qeveritare në arsim

Profesorët ashpër reagojnë ndaj zgjidhjeve të reja të propozim- ligjeve të cilat Qeveria i miratoi në seancën e djeshme. Thonë se masat e reja, pushteti vetëm e nënçmon opinionin akademik dhe se populli patjetër duhet të del dhe të ankohet sepse kjo është duke shkuar kah shitja e shtetit. Profesori Lubomir Cuculovski thotë se ndryshimet e tilla për të kanë...

Ademi dhe Ristovski të japin dorëheqje ose Malçeski do t’i padis

Risto Malçeski, profesor në FON, kërkon ministri i arsimit, Abdylaqim Ademi dhe zëvendësi i tij, Spiro Ristovski, të japin dorëheqje nga postet e tyre. Reagimi i profesorit është i nxitur nga shkresa të cilën Ministria e arsimit e ka dërguar deri tek FON me kërkesë që të prononcohen për provimin shtetërorë. Profesori thotë se ky pushtet i ka shkaktuar...

“Plenumi Studentor”: Ejani në marsh pa simbol partiake dhe kombëtare

Nesër në ora 12 para oborrit të UShKM-së do të  nisë marshi i dytë i studentëve kundër propozimit të Qeverisë për të zbatuar provimin shtetëror në fakultete. Studentët do të marshojnë nga oborri i UShKM-së në drejtim të Kuvendit dhe marshin do ta përfundojnë para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë. Nga Organizata joformale “Plenumi Studentor” bënë thirrje për marsh paqësor,...