fbpx
Tag: студентски домови

tag: студентски домови

RMV, nga viti në vit numri i nxënësve dhe studentëve që akomodohen në internate dhe konvikte zvogëlohet RMV, nga viti në vit numri i nxënësve dhe studentëve që akomodohen...

Gjatë shtatë viteve të fundit, numri i studentëve që akomodohen në internate dhe konvikte gjatë shkollimit ka rënë për 29 përqind. Internatet për nxënës dhe konviktet ofrojnë akomodim dhe ushqim, por numri i atyre që qëndrojnë në to me kalimin e viteve po zvogëlohet. Kështu, nëse në vitin akademik dhe akademik 2012/2013 numri i tyre i përgjithshëm ishte 8.134...

Studentët ankohen që u mungojnë gjërat personale nëpër dhomat në “Stiv Naumov”, përgjegjësit merren me rastin

Студентски дом „Стив Наумов“
Veshje, mbathje, mjete për higjienë personale, mbulesa për shtrat janë vetëm pjesë e gjërave personale për të cilat një grup studentësh të akomoduar në konviktin studentor “Stiv Naumov” në Shkup pohojnë që u mungojnë në dhoma. Rastin fillimisht e kanë ndarë në rrjetet sociale, me ç’rast përmendin që të njëjtën gjë e kanë vërejtur gjatë shpërnguljes nga konvikti, raporton Meta. Ata...

Sektori joqeveritar shqetësohet për shkak të shkurtimit të mjeteve buxhetore për arsimin

Organizatat civile në vend e shprehin shqetësimin e tyre për zvogëlimin e financave në sektorin e arsimit me rebalancin e buxhetit të këtij viti. Arsimi është në vendin e tretë sipas shumës së shkurtimeve në rebalancin e buxhetit, njofton Meta.mk. Siç theksohet në deklaratën e 14 OShC-ve, më së shumti mjete janë shkurtuar në arsimin e lartë – 329 milion...