fbpx
Tags Струга

Tag: Струга

Ohër: Si është për ata që duhet të punojnë dhe rrezikojnë të jenë më të lehtë për ne

Ata nuk mund të punojnë nga shtëpia. Ata duhet të jenë në punët e tyre çdo ditë që jeta të rrjedhë pa probleme. Kjo është storje për një pjesë të heronjve në vendin tonë, të cilët rrezikojnë jetën e tyre çdo ditë, duke e kryer punën e tyre, transmeton Meta.mk. Lupço Niçevski, një nga drejtuesit e linjave të qytetit të Ohrit,...

Do të analizohet propozimi i UNESCO-s për rrugën alternative të hekurudhës Maqedoni-Shqipëri

Qeveria e Maqedonisë së Veriut, në seancën e djeshme e ngarkoi sekretariatin e përgjithshëm që brenda 10 ditëve të publikojë procedurë për prokurim publik për të përgatitur analizë të propozimit për rrugë alternative përgjatë Korridorit 8 që tashmë është propozuar nga Misioni i Reagimit i UNESCO-s në vitin 2017, kanë informuar nga pres-shërbimi i qeverisë, njofton Meta.mk. UNESCO kritikoi ashpër...

Fronti 21/42: Ohri është larg nga përmbushja e rekomandimeve të UNESCO-s

Ekologët kritikojnë se katër muaj para skadimit të afatit, rekomandimet e UNESCO-s për rajonin e Ohrit nuk janë përmbushur. Fronti 21/42 thekson se vendi ynë nuk është as për së afërmi angazhimit thelbësor për përmbushjen e tyre, pasi Ligji vendimtar për rajonin e  Ohrit nuk është miratuar nga Parlamenti, njofton META. Kjo shoqatë qytetare përkujton se s’është përgatitur Vlerësimi strategjik...

Palma e parë u mboll edhe në Vevçan

Reagimet e qytetarëve nuk kanë të ndaluar, por përforcohen edhe përpjekjet e kompetentëve nga qendra e parë turistike maqedonase gjegjësisht qytetin e Ohrit ta bëjnë “qytet të palmave”. Edhe pse reagimet në përgjithësi janë negative, por përgjatë bregdetit të qytetit, palmat e shumtë të mbjellë hapësirë i kanë dhënë pamje krejtësisht tjetër. Zyrtarisht, aksionin dënoi edhe dega lokale e VMRO...

Menduh Thaçi mat forcat në terrenin e Zijadin Selës në rrethinën e Strugës

Lideri i PDSh-së,  këtë fundjave qëndroi në Strugë dhe  rrethinë e saj. Për sonte është caktuar takim  me të rinjtë e fshatit Labunishtë,  i cili sipas numrit të banorëve, pas qytetit të Strugës  është vendbanimi i dytë  me më shumë banorë. Takimi do të mbahet në ora 17:00 në qendrën e Labunishtës, fshati i cili numëron afro 15.000 banorë....