fbpx
Tags ССНМ

Tag: ССНМ

Gazetaria nuk është tërheqëse për të rinjtë për shkak të pagave të ulëta dhe mungesës së besimit në mediat e lira

Në onlajn debatin “Kujt i mbetet gazetaria”, të organizuar nga Sindikata e pavarur e gazetarëve dhe punëtorëve të mediave (SPGPM), gazetarë më të rinj dhe redaktorë me përvojë debatuan për arsyet për të cilat ky profesion është më pak tërheqës për brezat e rinj dhe më pak studentë regjistrohen në studimet pasuniversitare të gazetarisë, shkruan Meta.mk. Sipas gazetarit Milena Atanasoska Manasieva, nga...

Komuniteti i gazetarëve në RMV reagoi: Fondit për mbështetjen e mediave i vjen era korrupsion

Organizatat e gazetarëve dhe të operatorëve kabllovik janë të shqetësuar nga paralajmërimi i qeverisë për formimin e një fondi për të ndihmuar mediat për shkak të krizës nga korona virusi. Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) dhe Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punëtorëve të Mediave (SPGPM) në parim janë kundër parave publike në media, veçanërisht nëse kjo bëhet...

Nuk është e vërtetë as që mediat janë të lira, as se nuk ka përparim të dukshëm

Dy partitë më të mëdha politike LSDM dhe VMRO-DPMNE, duke vlerësuar gjendjen e mediave në vend, dolën me dy të vërteta krejt të kundërta – nga liria absolute tek të gjendja e keqe katastrofike. E vërteta është krejtësisht ndryshe edhe kur bëhet fjalë për lirinë e mediave, por edhe për lirinë e shprehjes ka shumë punë për t’u bërë,...

Sulmet dhe kërcënimet ndaj gazetarëve kanë rënë ndjeshëm pas vitit 2017, por nuk janë zhdukur (Infografik)

Në dy vitet e kaluara, numri i rasteve të shkeljes së të drejtave të gazetarëve në vend është ulur p;r katër deri në pesë herë. Nëse në vitin 2017 ishin regjistruar 20 raste të tilla, Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (ShGM) vitin e kaluar ka regjistruar vetëm katër incidente, prej të cilëve një sulm fizik ndaj një gazetari dhe...

Ligji për media i SHGM dhe SPPM nuk kaloi në Kuvend

Deputetët nuk e miratuan propozim- ligjin për reforma në media, që me propozim të SHGM-së dhe SPPM-së e propozoi Lidhja socialdemokrate e Maqedonisë. Propozim- ligji është përpiluar sipas propozimeve të ndërmjetësit, Piter Vanhojte. Propozim- zgjidhja përmban reforma në këshillim programor të RTM-së dhe Këshillit të Agjencisë së mediave si dhe financim të plotë të RTVM-së nga buxheti i shtetit.  

SHGM dhe SPGPM insistojnë partitë politike të pranojnë propozimin e Vanhoute

Nesër partitë politike do të vazhdojnë me bisedimet lidhur me reformat në mediume, kështu që i bëjmë thirrje BE-së dhe SHBA-së të këmbëngulim te biseduesit që të pranojnë propozimin e ndërmjetësit belg Piter Vanhoute, theksoi në konferencën e sotme për shtyp kryetari i Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë, Naser Selmani. Sipas tij, ky propozim është zgjidhja më e mirë sepse...