fbpx
Tags SPGPM

Tag: SPGPM

FotoreporterĂ«t filluan betejĂ« me publikimet “copy-paste”, presin t’u bashkangjiten gazetarĂ«t

Fotografi, tituj tĂ« njĂ«jtĂ«, tekste tĂ« tĂ«ra tĂ« kopjuara sĂ« bashku me gabimet tipografike janĂ« bĂ«rĂ« pĂ«rditshmĂ«ri nĂ« mediat nĂ« Maqedoni. RrallĂ« kush e citon medien, e cila e ka publikuar e para lajmin ekskluziv. ÇfarĂ« mjetesh kanĂ« nĂ« dispozicion gazetarĂ«t dhe punĂ«torĂ«t e medias kur bĂ«het fjalĂ« pĂ«r tĂ« drejtat e autorit? ParalajmĂ«rime pĂ«r padi pĂ«r pĂ«rdorim tĂ«...

Dhjetëra media morën paralajmërim për padi për shkelje të të drejtave autoriale për fotografi

Një numër i madh i mediave në Maqedoni dhe  disa persona privatë, këto ditë kanë marrë letra me paralajmërim nga avokatja që i përfaqëson disa fotoreporterë profesionalë nga Maqedonia në procedurën për shfrytëzim të paautorizuar të fotografive të tyre autoriale. Iniciativa për mbrojtjen e të drejtave autoriale është e përkrahur edhe nga Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punëtorëve Medial...

Shoqatat e gazetarĂ«ve janĂ« kundĂ«r “legjislacionit qeveritar”, kĂ«rkojnĂ« vetĂ«rregullim

Gazetaria e MaqedonisĂ« aspak nuk ka nevojĂ« pĂ«r ligj pĂ«r media, prandaj ligji ekzistues duhet tĂ« anulohet, e jo tĂ« mendohet pĂ«r ndonjĂ« version tĂ« ri, porositi Tamara Çausidis, kryetare e SindikatĂ«s sĂ« pavarur tĂ« gazetarĂ«ve dhe tĂ« punĂ«torĂ«ve mediatikĂ« tĂ« MaqedonisĂ« (SPGPM) nĂ« debatim e sotĂ«m "Konstatimi i nevojĂ«s pĂ«r ndryshime tĂ« mundshme nĂ« Ligjin pĂ«r media", tĂ«...

SHGM dhe SPGPM insistojnë partitë politike të pranojnë propozimin e Vanhoute

Nesër partitë politike do të vazhdojnë me bisedimet lidhur me reformat në mediume, kështu që i bëjmë thirrje BE-së dhe SHBA-së të këmbëngulim te biseduesit që të pranojnë propozimin e ndërmjetësit belg Piter Vanhoute, theksoi në konferencën e sotme për shtyp kryetari i Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë, Naser Selmani. Sipas tij, ky propozim është zgjidhja më e mirë sepse...

SPGPM: 77% e punonjësve në media kanë frikë për vendin e tyre të punës

Nuk ka gazetari profesionale, derisa mbi kokë keni kërcënimin, frikën që brenda natës mund të ndaleohet media në të cilën punoni, është njëri nga konkludimet e konferencës "Për çështjet e mediave", e cila u organizua nga Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punonjësve në Media (SPGPM) është pjesë e projektit "Të drejtat e punonjësve në media" të përkrahur nga...