fbpx
Tag: СоветнаЕУ

tag: СоветнаЕУ

Propozimi i plotë grek, nesër?

Greqia sipas të dhënave jozyrtare, sot nuk ka dorëzuar propozime të reja deri tek kreditorët. Mediumet shkruajnë se në tavolinën biseduese të Euro- grupit, Greqia i ka shpalosur propozimet e kryeministrit Cipras. Burimi qeveritar thotë se i presin komentet nga pala evropiane gjatë ditës. Sipas të dhënave fillestare, ditën e sotme ekipi grek e përdor për shqyrtimin e disponimit, kërkesave...

LSDM: Zgjidhja e krizës politike është e mundur vetëm pa Gruevskin

Lidhja social demokratike e Maqedonisë i përshëndeti përfundimet e Këshillit të ministrave të BE-së. “Bashkimi Evropian porositë se prioritet për vendin është që të zgjidhen problemet sistematike me sundimin e të drejtës, si dhe në raport me thyerjen e të drejtave të njeriut, pavarësinë në gjyqësor, lirinë e medieve, korrupsionin, zgjedhjet. Këto probleme sistematike dhe keqpërdorimet e pushtetit janë arsye për...

Kriza në Maqedoni të hënën në Këshillin për punë të jashtme të BE-së

Situata politike në Maqedoni do të jetë një prej temave për të cilat të hënën në Luksemburg do të debatoj Këshilli për punë të jashtme të BE-së. “Në prill të vitit 2015, Këshilli shprehi shqetësim serioz lidhur me përkeqësimin  e gjendjes në vend e në veçanti në fushën e të së drejtës, drejtat elementare dhe liritë e mediumeve. Këshilli iu...