fbpx
Tag: СОС

tag: СОС

Mos kërkoni ndihmë: Linja SOS për vetëvrasje është e “shurdhër”

Qytetarët që kanë probleme psikike apo tentojnë të kryejnë vetëvrasje, nuk kanë linjë SOS ku do të mund të drejtohen për ndihmë. Numri 02-3136-400 që u promovua pikërisht për këtë qëllim, nuk funksionon gjegjësisht dëgjohet sinjal, por askush nuk përgjigjet. “Meta” dje tentoi të merr dikë në linjën SOS për gjendje krize në Klinikën e psikiatrisë. Pas disa orëve cingërimë...

Ohër SOS: Palma nuk është lloj autokton për Maqedoninë

Shoqata për aktivizëm “Ohër SOS” duke aktualizuar rastin me mbjelljen e palmave në Ohër, përmend se ky lloj nuk është autokton për Maqedoninë. Nga “Ohër SOS” shtojnë se kanë analizuar studim për efektet e miratimit të llojit jo- autokton të palmës ndaj komunitetit të pakurrizorëve në Kaliforninë Jugore. “Është bërë krahasim mes shelgut dhe palmës jo- autoktone. Rezultatet kanë treguar se...