fbpx
Tags СОНК

Tag: СОНК

Qeveria dhe SAShK arrijnë marrëveshje

Është arritur marrëveshje mes Ministrisë së Arsimit dhe Shkencë dhe Sindikatës për Arsim, Shkencë dhe Kulturë, siç thuhet nga palët, pas një dialogu intensiv dhe konstruktiv. Testimi ekstern, si proces i kontrollimit të dijes së nxënësve dhe i objektivitetit të mësimdhënësve do të vazhdojë të aplikohet. Nuk do të hiqet as matematika, pasi sipas Ademit nxënësit kanë qenë të njoftuar...

Testimi ekstern: Lindja u testua komplet, perëndimi pjesërisht bojkotojë

Greva e përgjithshme e punëdhënësve të arsimit, vazhdon kurse anëtarët e SAShK-ut nuk marrin pjesë në testimin ekstern, thotë Jakim Nedelkov, kryetar o SAShK-iut. Grevë ka në të gjithë Maqedoninë. Ne shkojmë në punë, por nuk kryejmë obligimet e punës. Kolegët e SAShK-ut janë në grevë dhe ata në analogji me këtë, nuk do të marrin pjesë në testimin ekstern....

Testimi ekstern dhe greva zhvillohen pjesërisht

Testimi ekstern i gjen të ndara shkollat e mesme. Në Qytetin e Shkupit grupet e para i janë nënshtruar testimit, ndërsa gjatë ditëve në vijim do t’i nënshtrohen edhe grupet e mbetura. Drejtorët e shkollave të mesme të Qytetit të Shkupit theksuan se nuk ka pasur pengesa dhe se testimi është zhvilluar sipas dinamikës së parashikuar. “Gjithë nxënësit janë prezent...

Edhe SAShK-u doli me “kundër – SAShK”

Pas paralajmërimeve  të Sindikatës së Arsimit Shkencës dhe Kulturës (SAShK), për grevë të punonjësve të arsimit sot  u shfaq “koftra- SAShK-u, grupi i arsimtarëve, anëtarëve të sindikatës të cilët kërkojnë që të anulohet greva e caktuar. Ata konsiderojnë se kërkesat e SAShK-ut nuk janë reale dhe thonë se nuk i  besojnë  kryetarit aktual Jakim Nedelkov. Nëse greva do të mbahet, pjesa...