fbpx
Tag: Slloveni

tag: Slloveni

Në vend të zgjedhjeve të reja- qeveri të re, porositin Plomp, Stefanson dhe Jazbec

Ambasadorët e Suedisë, Holandës dhe Sllovenisë, Mats Stefanson, Vauter Plomp dhe Milan Jazbec, sot kanë porositur se Brukseli nuk sheh nevojë për mbajtjen e zgjedhjeve të reja parlamentare sidomos që zgjedhjet e fundit janë vlerësuar si të lira dhe demokratike ndërsa zgjedhjet e reja do të nënkuptonin vetëm thellimin e krizës në Maqedoni. “Zgjedhjet që u mbajtën në dhjetor ishin...

Shkarkohet zyrtari qeveritar i Sllovenisë pasi nuk u përgjigjet pyetjeve të gazetarëve

Një zyrtar qeveritar i Sllovenisë është pushuar nga puna pasi nuk ka dhënë përgjigje në pyetjet e parashtruara nga gazetarët gjatë intervistës. Ndryshe, qeveria sllovene ka shkarkuar shefin e sektorit për energji ripërtëritëse, Tilen Smolnikar, një ditë pas intervistës turpëruese me gazetaren Lea Majcen, ku shihet se ai nuk ka njohuri elementare për punën e tij. Gjatë përpjekjes që Majcen të...

Kufiri jugor i mbyllur, Komiteti drejtues sot pasdite do të vendos për hapat e mëtutjeshëm

  Komiteti drejtues për menaxhim me krizën e emigrantëve sot pas orës 18, sipas njoftimeve, duhet të mbaj takim ku do të vërtetoj politikën e re të vendit rreth lëshimit të emigrantëve, pas Samitit të Brukselit dhe pas vërtetimit të masave të reja për mbylljen e kufijve për pjesën më të madhe të kërkuesve për azil, që dje miratoi Sllovenia,...

Maqedonia, Austria, Kroacia, Serbia dhe Sllovenia nesër do të merren vesh për refugjatët

Drejtorët e policive të Austrisë, Kroacisë, Sllovenisë dhe Serbisë nesër do të arrijnë në vend për takim me drejtorin e Byrosë së sigurimit publik (BSP) Gorançe Savovski ku tema kryesore pritet të jetë gjendja e krizës së refugjatëve. Siç njoftojnë nga MPB në takim do të merr pjesë edhe sekretarja shtetërore për punë të brendshme, Anastasia Ilieska. Pas takimit të caktuar...

Dje nëpër vend kanë kaluar 887 emigrantë, mbyllja e kufirit edhe më tej e paqartë

Gjatë ditën së djeshme MPB ka dhënë gjithsej 887 leje qëndrimi për dallim nga një ditë më herët, kur nuk është lëshuar asnjë kërkesë për shkak të mbylljes së kufirit. Sipas shtetësisë, numri më i madh është nga Afganistani me 397, nga Siria 358 dhe nga Iraku 132. Nga fillimi i vitit sipas të dhënave nga MPB kanë kaluar 36.804 emigrantë...

Sllovenia demanton: Nuk kishte defekt në hekurudhë dhe s’kemi kërkuar që të mbyllim kufirin

Sllovenia sot demantoi të dhënat se ka kërkuar Maqedonia të mbyll kufirin jugor për hyrjen e emigrantëve për shkak të defektit të rrjetit hekurudhor dhe thekson se trafiku hekurudhor në vend ditët e kaluar është zhvilluar pa pengesa. “R. Sllovenia nuk ka kërkuar nga R. Maqedonia që të mbyll kufirin me Greqinë. Treguesit se e kemi bërë këtë për shkak...

Për shkak të defektit të hekurudhës sllovene, mbyllet zona neutrale në Idomeni

Defekti në infrastrukturën hekurudhore të Sllovenisë është shkaku për mbylljen e zonës neutrale të pikës kufitare të imigrantëve, ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë, në rajonin e Idmoenisë, thonë nga Ministria e Punëve të Brendshme për "Metën". Nga vendet e tjera na informuan se vendet e tjera të të ashtuquajturës linjës ballkanike të reduktojmë numrin e imigrantëve, për shkak të defektit të...