fbpx
Tag: Скопје

tag: Скопје

Më pak NO2 dhe PM-2.5 grimca janë thithur në Shkup gjatë karantinës, konfirmon hulumtimi i QNK-së

Më pak dyoksid azoti (NO2) dhe PM-2.5 grimca janë thithur në Shkup në periudhën e karantinës nga 18 marsi deri më 26 maj në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019, tregon hulumtimi për ndikimin e komunikacionit mbi ndotjen e ajrit në Shkup, i zbatuar nga ekipi i ekspertëve i udhëhequr nga prof. dr. Dejan Mirakovski, prorektor në...

Ende nuk dihet se cila kompani dhe kur do të pastrojë lindanin nga OHIS-i

Ende nuk dihet se cila kompani do të pastrojë Lindanin toksike nga deponia e vogël në OHIS, as kur do të fillojnë dhe sa do të zgjasin punët në terren. Sipas informacionit nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, tenderi për përzgjedhjen e kompanisë nuk ka përfunduar ende, megjithëse sipas njoftimeve fillestare, kompania duhet të ishte njohur qysh në...

Gjykata Administrative ende nuk ka vendosur se kush do të menaxhojë rrjetin e ujit të ngrohtë në Shkup

Gjykata Administrative ende nuk ka vendosur se kush do të menaxhojë rrjetin e shpërndarjes së nxehtësisë në kryeqytet në të ardhmen. SHA Sistemet energjetike të qytetit (SEQ) më 3 dhjetor 2019 ngriti padi kundër Vendimit të Komisionit Rregullator të Energjisë (KRRE) për ndërprerje të  procedurës për lëshimin e licencës për shpërndarje të energjisë termike, por deri më tani nuk...

Lumi Vardar, burim i sëmundjeve, a mund ta pastrojmë deri në vitin 2026? (VIDEO)

Në aspektin bakteriologjik, në kategorinë më të lartë të katërt të ndotjes, kurse kimikisht mund të ndodh të jetë ndërmjet kategorisë së katërt dhe të pestë të ndotjes, varësisht nga stina e vitit dhe niveli i ujit. Ky është rezultati i dhimbshëm nga testimi i cilësisë së ujërave të Lumit Vardar në rajonin e Shkupit të cilin vite me...

Ora policore tregon se sa trafiku vërtet ndikon në ndotjen e ajrit në Shkup (Infografik)

“Meta.mk” vazhdon me hulumtimin e ndikimit të trafikut në cilësinë e ajrit në Shkup. Ishte epidemia e koronavirusit të kësaj pranvere që edhe një herë vërtetoi se frekuenca e zvogëluar e rrugëve të Shkupit e ka zvogëluar praninë e grimcave PM-2.5 dhe PM-10 dhe dyoksidit të azotit në ajrin e Shkupit gjatë prillit 2020. NP “Rrugët dhe rrugicat” i dorëzoi...

Rikonstruktimi i bulevardit Kërste Misirkov në Bit – Pazar do të zgjatë një muaj

Qyteti i Shkupit sot e filloi me rikonstruktimin e karregjatës në bulevardin Kërste Petkov Misirkov, në aksin nga udhëkryqi te Pallati i Gjykatës deri në nyjën Bit-Pazar në Komunën Çair. Kryetari i Shkupit Petre Shilegov realizoi kontroll të punëve ndërtimore në këtë segment, transmeton Meta.mk. Ai sqaroi që aksi rrugor do të rikonstruktohet në gjatësi prej 1350 metra në të...

Скопскиот инспекторат во контрола на градски автобуси

Инспекторатот на Град Скопје денеска вршел контроли на автобусите од градскиот јавен превоз, јави „Порталб“. Мета на градските инспектори биле и ЈСП Скопје и претпријатијата на приватните автобуски превозници  - Слобода Превоз и Макекспрес, потврдил Главниот градски инспектор Мирослав Богдановски. - Имавме поплаки од граѓаните и сега се вршат инспекции на сите автобуси, и од ЈСП и од приватните превозници. Преку...

Shkupi po ngufatet nga grimcat PM10, në Karposh niveli 24 herë mbi sasinë e lejuar

Ndotja e ajrit në Shkup sot në mëngjes është prej katër deri shtatë herë më e lartë se kufiri i lejuar sipas BE-së, që është 50 mg/m3. Sot në mëngjes në orën nëntë, sipas të dhënave nga stacionet matëse, niveli i PM 10 në komunat e Shkupit ka qenë: Rektorat 379.41 mg/m3, Qendër 323.27 mg/m3, Karposh 305.86 mg/m3, Gazi...

#Përgjegjësi është rrugë dhe rrugica pa gropa

Nëpër rrugët e vendi tonë ka aq shumë gropa sa që vozitësit dhe qytetarët filluan t’i përdorin edhe rrjetet sociale për të komunikuar, për t’u informuar dhe për ta paralajmëruar njëri tjetrin për ndonjë gropë të re ose të vjetër, veçanërisht për ato më të thellat. Sa do që të kemi kujdes, vitet e fundit kjo sikur është e kotë...

Mexhiti: Të mos shfrytëzohen simbolet fetare për politikë ditore

Nëse mundet në Shkup të ketë dema dhe luana, ndoshta edhe një kopsh të plotë zoologjik, pse mos të vendoset edhe shqiponja dykrerëshe në këtë pjesë. Janë vendosur qindra përmendore nga ana tjetër, ku realisht një maqedonas edhe nuk i njeh shumicën e tyre, çka dhe si janë. Ndërsa në Çair në këto 10 vite i vendosëm Skenderbeun, Hasan...

Nuland ndoshta do të vijë në rajon, SHBA-të do të njoftojnë nëse vjen në Shkup

Ndihmësja e sekretarit shtetërorë të SHBA-së për Evropë dhe Euroazi, Viktoria Nuland ka sërë udhëtimesh në rajon. Nëse udhëtimet e saj e përfshijnë edhe Maqedoninë, departamenti i shtetit do të del me njoftim të veçantë, deklaruan për “Meta” nga ambasada amerikane në Shkup. Në opinion këto ditë po flitet edhe për mundësinë që Nuland të përfshihet në bisedimet për zgjidhjen...

Në sheshin e Shkupit vendosen 128 drita dhe spërkatëse uji

Dukja e re e sheshit të Shkupit është në përfundim e sipër ndërsa gardhi që këto ishte prezent, filloi të largohet. Pritet që së shpejti edhe të promovohet zyrtarisht në mënyrë solemne. Sipas planeve, në sheshin Maqedonia është ndërtuar shatërvan në formë kënddrejti, me dimensione 20-10 m dhe me shtrat të vendosur me betonarme. Sipërfaqja përreth shtratit duhet të përpunohet me...

Berlini qëndron pas idesë për “Masa për besim” mes Shkupit dhe Athinës  

Nisma për bisedime të reja mes Maqedonisë dhe Greqisë për miratimin e masave për ndërtimin e besimit nuk është e re dhe tanimë një kohë të caktuar diskutohet për këtë. Këtë e konfirmon gazeta greke “Katimerini” duke u thirrur në burime diplomatike që konfirmojnë se pas nismës qëndron qeveria gjermane. Sipas gazetës, vlerësimet në qarqet diplomatike në Athinë janë se ideja...