fbpx
Tags систем

Tag: систем

RMV, me “taksa të gjelbra dhe të zgjuara” qeveria do të zvogëlojë ndotjen

Përfshirja e “taksës së gjelbër” për të stimuluar taksapaguesit për të zvogëluar aktivitetet që i kontribuojnë ndotjes është një nga pesë prioritetet kryesore të përcaktuara në  “Strategjinë për reformë të sistemit tatimor 2020-2023“ që e shpalli Ministria e financave, njofton Meta.mk. Katër prioritet tjera kryesore në të cilat do të punohet në tre vitet e ardhshme janë drejtësi më e madhe në mënyrën...

LSDM: Për shkak të sistemit të Gruevskit, mbi 600.000 qytetarë kanë braktisur Maqedoninë

Për shkak të sistemit të Nikolla Gruevskit, sipas të dhënave të Bankës Botërore, nga Maqedonia janë larguar më shumë se 600.000 qytetarë, edhe atë më shumë të rinj akuzoi LSDM-ja. "Sistemi i Nikolla Gruveskit shkaktoi rënie të ekonomisë, varfërisë, kompani të bllokuara, pabarazisë, sistemi shëndetësor jofunksional, ambienti jodemokratik, liri dhe të drejta të ngufatura. Secila kompani e tretë në Maqedoni...