fbpx
Tags Shkresa

Tag: shkresa

Memeti: Ende kemi institucionet jo- funksionale dhe të politizuara

Ende kemi institucionet jo- funksionale dhe të politizuara, të cilat zbatojnë agjenda partiake, deklaroi sot avokati i popullit Ixhet Memeti, në prezantimin e raportit vjetor për nivelin e respektimit, avancimit dhe mbrojtjes së të drejtave dhe lirive të njeriut në vitin 2016-të, shkruan “Nova TV”. Sipas Memetit, në sferën e respektimit dhe mbrojtjes së të drejtave të njeriut, vitin e...

Ministri i drejtësisë Xhaferi “se ka gajle” ndërsa resorin e tij e tronditin skandalet

Edhe pse në gjykatën më të madhe në vend, Gjykatën Themelore Shkupi 1, ndodh cirk ndërsa Raporti i Komisionit Evropian për progresin e Maqedonisë vëren mungesa serioze në sistemin e gjyqësorit dhe pengesa në punën e PSP-së, personi më i thirrur në sistemin e gjyqësorit në vend, ministri i drejtësisë, është plotësisht inekzistent nga ngjarjet në dikasterin e tij,...

A është kjo gjykatë, dyqan apo çezme?

Gjykata më e rëndësishme në vend, Gjykata Themelore Shkupi 1, ku mes tjerash, zhvillohen procedurat më të rëndësishme për krim të organizuar, dhjetë ditët e kaluar është shndërruar në “panair” Gjykata Penale këto ditë është vendi ku të punësuarit ndajnë drejtësi me shtyrje dhe grushte, gjykatësit qërojnë hesapet me kallëzime penale dhe kundër- kallëzime, dorëzohen shkresa deri tek Këshilli Gjyqësor...