fbpx
Tags Shitje

Tag: shitje

Euro–obligacioni për herë të dytë ofrohet për shitje

Pas anulimit të shitjes së euro – obligacionit prej 650 milionë euro, ajo përsëri është ofruar në shitje, shkruan “Rojters”. Para pesë ditëve, Maqedonia e anuloi dhënien e euro-obligacionit shtatëvjeçar pasi që anëtarët e LSDM-së, nëpërmjet letrave deri te grantet bankare e kanë kontestuar legalitetin e procedurës. Në letër është shkruar se vendi nuk ka mekanizma të përshtatshme ligjore për dhënien...

Administrata publike ende dyshon për plazhet greke

Anulim të aranzhmaneve turistike për Greqi nuk ka, por shitja nëpër agjencitë është më e dobët se vitet e kaluar. Në këtë drejtim flet edhe flet që në disa prej tyre, edhe në vrullin e sezonit, mund të gjenden vende të lira për drejtimet turistike që i ofrojnë, madje edhe për më të kërkuarat në Greqi. Siç nuk ka qenë deri...

Prodhuesit e duhanit do të protestojnë për mosshitjen e duhanit

Prodhues të duhanit nga Strumica, Radovishi dhe Prilepi, sot bllokuan rrugën magjistrale  në shenjë revolte për vlerësimin e keq dhe çmimin e ulët me të cilin blihet duhani. Nga ministria e bujqësisë kërkojnë ndihmë për ta kompensuar çmimin e ulët të blerjes së prodhimit të sivjetmë. Nga Lidhja e sindikatave të bujqësisë thonë se qeveria duhet t’i ndihmojë prodhuesit e...

Rritje të shitjes së telefonave të mençur për 20 për qind

Shitja botërore i telefonave të mençur në tremujorin e tretë të vitit 2014-të ka shënuar rritje prej 20% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar dhe ka arritur deri në 301 milion aparate, tregojnë të dhënat e kompanisë së kërkimeve “Gartner”. Lider në shitjen e telefonave të mençur është kompania jug- koreane “Samsung”, me pjesëmarrje në treg...