fbpx
Tag: Shfuqizim

tag: shfuqizim

Gjermania e shfuqizon , Maqedonia ende gjykon sipas ligjit për mbrojtjen e monarkëve

Ministri i drejtësisë së Gjermanisë, Heiko Maas dje njoftoi se qeveria gjermane do ta shfuqizoj Ligjin i cili ua ndalon qytetarëve të vendit t’i ofendojnë liderët e huaj. Maas ka deklaruar se bëhet fjalë për “ligj të vjetërsuar dhe të panevojshëm”. Ambasada e Turqisë në Maqedoni në fund të dhjetorit të vitit të kaluar, njoftoi se ka ngritur kallëzim penal kundër...

PSP: Nuk e komentojmë vendimin e Kushtetueses për Ligjin e faljes

PSP nuk komenton vendimin e Gjykatës kushtetuese me të cilin u shfuqizuan ndryshimet e Ligjit për falje nga viti 2009 dhe iu dha e drejta presidentit të shtetit që të fal persona të dënuar apo të ndjekur penalisht për mashtrime zgjedhore. Vendimi i këtillë i Gjykatës kushtetuese në opinion interpretohet si intervenim i partisë në pushtet VMRO DPMNE, ku zyrtarë...