fbpx
Tag: Сенат

tag: Сенат

„Plenumi studentor“ braktisi seancën e UQM-së pasi u janë fikur mikrofonat

  Katër përfaqësues të “Plenumit studentor” e braktisën seancën e Rektoratit të Universitetit “Qirili dhe Metodi” në të cilën duhet të zgjidhet rektor, pasi u është marrë fjala dhe u janë fikur mikrofonat. Ata u ankuan kundër vendimit të komisionit për verifikim të Senatit, që t’i verifikojë mandatet e dhjetë përfaqësuesve të Parlamentit studentor të UQM (PSUQM), duke pohuar se...

Nikolla Jankullovski emërohet rektor i ri i UKSHM

Me 43 vota, profesori dhe dekani i Fakultetit të mjekësisë, Nikola Jankulovski, është zgjedhur për rektor të ri të UKM. Kandidati tjetër Nenad Novskosvski ka marrë gjashtë vota, ndërsa gjashtë vota ishin të pavlefshme. Paraprakisht Plenumi Studentor e braktisi seancën pasi që Senati i universitetit i verifikoi mandatet e 67, nga 68 anëtarët, në mesin e të cilëve edhe të...

Qeveria lëshoi pe, shtyhet provimi shtetëror, studentët mendohen

Për një vit shtyhet provimi shtetëror për studentët,  për dy vite shtyhen edhe ndryshimet dhe plotësimet e ligjit për arsimin e lartë. Këtë për “Metën” e konfirmojnë nga “Plenumi Studentor” pas takimit me kryeministrin Nikola Gruevski- Kryeministri në takimin e sotëm pranoi  kërkesat tona për monitorimin e ndryshimeve të Ligjit për arsimin e lartë. U morëm vesh që në afat  më...

Ish shefa të CIA-s: Teknikat tona shpëtuan mijëra Amerikanë

Amerikanë Disa ish drejtorë dhe zëvendës-drejtorë të CIA-s publikuan një artikull në të cilin e sulmuan Senatin, duke e akuzuar për sulm selektiv të raportit të teknikave kundërzbuluese gjatë kohës së Xhorxh Bushit, transmeton “Nova tv”. Sipas ish liderëve të CIA-s, teknikat për hulumtim kanë dhënë rezultat, apo ndryshe thonë “kanë shpëtuar mijëra jetëra”. Mediat amerikane e kritikuan CIA-n për maltretimin e...