fbpx
Tag: Rrugë

tag: rrugë

MPJ-ja gjermane pret formimin e shpejtë të Qeverisë dhe zbatimin e reformave

“Është mirë që kryetari Ivanov lëshoi pe dhe ndaloi së bllokuari formimin e Qeverisë së re. Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev tashmë ka mandat për formim të Qeverisë. Ky është hapi i parë i rëndësishëm për tejkalim të krizës politike në të cilën gjendet Maqedonia. Ftojmë të gjithë aktorët që të bashkëpunojnë në mënyrë konstruktive kurse ajo vlen edhe...

QMK vlerëson se gjendja me motin është stabile, edhe pse ka rrugë të bllokuara

Në seancën e sotme të Këshilli drejtues për kriza, është konkluduar se gjendja me motin i shkaktuar nga kushtet e pavolitshme meteorologjike, në përgjithësi është stabile. “Për momentin, trafiku është ndërprerë në rrugën Shtip- Veles tek vendi Tre Çezmat pasi rrugën e ka bllokuar një mjet transportues si dhe disa akse që çojnë në fshatrat malore në lartësi më të...

Unaza që qon në Negotinë deri në ora 18 do të jetë e mbyllur

Unaza nga Gradsko deri në Negotinë sot nga ora 5 deri në orën 18 do të mbyllet për komunikacion për shkak të filmit francez "A Fond". Komunikacioni sot në rrugët shtetërore zhvillohet vende vende rrugë me lagështi.  LAMM rekomandon kujdes në drejtimin e automjetit, shpejtësi të përshtatur gjatë qarkullimit dhe respektim të sinjalizimië të vendosur rrugor. Duhet kujdes të veçantë nga...

Kush pagoi Nikolla Gruevskin të shkoj në Bruksel?

Thuajse të gjithë mediumet publikuan informatë jo të saktë se kryeministri Nikolla Gruevski më 19 dhe 20 mars ka qenë në Bruksel. Njëjtë ishte edhe me „Metën". Fotografitë nga qëndrimi u publikuan dhe u morën nga faqja e internetit të Qeverisë së Maqedonisë. Megjithatë, në Bruksel nuk ishte kryeministri Nikolla Gruevski, por lideri i VMRO DPMNE-së, Nikolla Gruevski. Pesë ditë zëdhënësi i...

Gruevski dhe kriza : Kush kë menaxhon?

Gruevski dhe kriza : Kush kë menaxhon? Mes vërshimeve dhe kërcënimeve me “bombë” nga lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, kryeministri Nikola Gruevski sot “papritmas” i ftoi në takim përfaqësuesit e “Plenumit studentorë”. Gjithashtu papritmas, para mesnatës, opinioni kuptoi se SASHK do ta ndërpres grevën e cila zgjati dy javë. Edhe më tej diskutohet nëse arsimtarët kanë humbur apo fituar me marrëveshjen...

Qyteti i Shkupit mbrëmë hodhi 85 tonë kripë

Ekipet e shërbimit të dimrit të Qytetit të Shkupit, natën e kaluar, në vendet më kritike dhe në bulevardet ku ka qenë më së e nevojshme, hodhën 85 ton kripë. “Fundjavën e kaluar, ekipet e Qytetit të Shkupit dhe ndërmarrjet publike kanë pastruar akullin  nga trotuaret. Qyteti i Shkupit me vëmendje po përcjell gjendjen në terren dhe dot të intervenojë...

Në të gjithë vendin komunikacioni i vështirësuar në kushte dimërore

Komunikacioni në të gjitha rrugët shtetërore në Maqedoni zhvillohet me vështirësi dhe në kushte dimërore, me copëza të mbetura të borës nëpër rrugë. Për shkak të temperaturave të ulta në vendet më të larta vërehet paraqitje e ngricës, njoftojnë në raportin e mëngjesit të LAMM­së Ndalesë për qarkullim të automjeteve të rënda transportuese ka në aksin rrugor Dibër ­ Strugë. LAMM...

Rrugët nëpër Maqededoni të hapura

Bora që e kaploi dje Maqedoninë formoi një shtresë prej 69 centimetrave në Mavrovë, në Pozharan - 51, Krushevë - 45, Tetovë - 36, Ohër - 29, Topolçan - 27, Gjurishtë - 18, Prilep - 17, Shkup dhe Pretor - 16, Kriva Pallankë dhe Kumanovë - 10 dhe në Manastir shtatë centimetra. Sipas informatave nga Drejtoria për punë hridrometeorolgjike, reshjet...

Rrugë e re lokale dhe fushë për aktivitete të ndryshime në Prilep

Në gjimanzin “Mirçe Acev” në Prilep, Ministi i transportit dhe lidhjeve  Mile Janakievski  dhe drejtori i Agjencisë së Sprotit dhe të Rinjve Marjan Spasesk do të lëshojnë në prëdorim fushën sportive të 35-të me radhë  në kuadër të projktit “Ndërtimi i 100 fushave për aktivite të ndryshme”