fbpx
Tags резолуција

Tag: резолуција

Barekov: Maqedonia të mos vjedh historinë bullgare, greke dhe egjiptiane

Që të mund BE të zhvilloj politikë aktive aderuese ndaj RM-së, autoritetet e këtij vendi duhet t’i përmbushin kërkesat e vendeve- anëtare të BE-së, ku bëjnë pjesë edhe Bullgaria dhe Greqia, deklaroi euro- deputeti i grupit të KRE dhe lider i partisë bullgare pa censurë, Nikollaj Barekov, gjatë debatit për Raportin e progresit të R. së Maqedonisë në vitin...

Deputetët evropian sonte do të diskutojnë për rezolutën për Maqedoninë

Përfaqësuesit e Parlamentit Evropian sonte do ta shqyrtojnë rezolutën për avancimin e Maqedonisë, që nesër duhet të gjendet në votim. Në rezolutë, e ngritur nga korrespondenti i PE për Maqedoni, Ivo Uajgl, rekomandohet që pa anulime të fillohen bisedimet me Maqedoninë. Në dokument thuhet se problemi me emrin nuk duhet të jetë pengesë për fillimin e bisedimeve sepse kjo do...