fbpx
Tags РЕК-Битола

Tag: РЕК-Битола

RMV, Punëtorët që prodhojnë energji “të ndyrë” nga karburantet fosile meritojnë tranzicion të drejtë në sektorët e gjelbër

Maqedonia aktualisht po ndjek politika ambicioze të klimës dhe është në rrugën të mirë për të kap hapin me vendet të cilat angazhohen për zhvillim ekonomik dhe energjetik të gjelbër. Strategjia për energjetikë, e miratuar nga Qeveria në fillim të këtij viti, ka tre skenarë, e sipas dy prej tyre, deri në vitin 2025, do të braktisë plotësisht qymyrin...

TEC Manastir dhe TEC Osllomej ndotin sa 83 fabrika evropiane me thëngjill (Infogram)

Tymi i oxhaqeve në Maqedoni është njëzet herë më i zi se në Evropë. Në Maqedonia ka njëzet herë më shumë familje që ngrohen me dru sesa në Bashkimin Evropian, ndërsa katër blloqet e termocentraleve që përdorin lignit (TEC Manastiri 1.2 dhe 3 dhe TEC Osllomej) ndotin si 83 centrale evropiane me thëngjill rezulton krahasimi i të dhënave të...

#Përgjegjësi është Manastiri të mos jetë qyteti më i ndotur në Maqedoni

Fillon sezoni i ngorhjes, ndërsa manastirasit i presin informatat për atë se çfarë ajri thithin dhe sa shpesh ngulfaten në smog. Tymi, era e sendeve të djegura, mjegulla, janë duke u bërë përditshmëri. Qytetarët ankohen se kanë vështirësi gjatë frymëmarrjes, se u djegin sytë, se u gërvisht fyti… Ka ditë kur manastirasit u ekspozohen koncentrimeve të larta të grimcave...