fbpx
Tags Raporti për progres

Tag: Raporti për progres

KE: Ka përparim në lirinë e shprehjes, është zvogëluar presioni mbi gazetarët

Klima për lirinë e mediave dhe lirinë e shprehjes është përmirësuar, me një debat më të hapur politik dhe raportim më kritikues nga mediat. Është vërejtur një rënie në presionin ndaj gazetarëve. Raportimi nga fushatat zgjedhore dhe më i balancuar se më parë. Reklamimi i qeverisë është ndërprerë. Kyçe është që pushteti të praktikojë zero tolerancë ndaj të gjitha...

Bruksel: Marrëveshja të zbatohet deri në fund

Komisioni Evropian, sot i ka thirrur partitë politike në Maqedoni që t’i ndërmarrin hapat e mëtutjeshëm të cilët janë të patjetërsueshëm për zbatimin e plotë të Marrëveshjes së Përzhinos, njofton Portalb. “E kemi të qartë se partitë politike janë afër arritjes së marrëveshjes. I inkurajoj të gjitha partitë që t’i ndërmarrin të gjitha hapat e mëtutjeshme në lidhje me implementimin...