fbpx
Tag: Raport

tag: raport

Banka Botërore parasheh rritje ekonomike prej vetëm 2%, më të ulët në rajon

Rritja ekonomike në Maqedoni pritet të ngadalësohet dhe të arrijë nivelin e vetëm 2% në vitin 2016-të nën ndikimin e uljes së investimeve, thuhet në raportin më të ri ekonomik të Bankës Botërore për Evropën Juglindore, që sot u prezantua në Shkup. “Për herë të parë pas 6 viteve, investimet kishin kontribut negativ në rritjen ekonomike, që është e kundërta...

Raporti i PSP-së të hënën para deputetëve

Raporti i dytë i Prokurorisë Speciale Publike, të hënën në ora 12, do të jetë para seancës plenare të Kuvendit. Në ueb- faqen e Kuvendit është përcaktuar seancë për vetëm dy pika të rendittë ditës, përkatësisht Raporti i PSP-së dhe raporti vjetor për punën e prokurorive publike të Maqedonisë. Raportin me siguri do ta prezantojë prokurorja speciale publike Katica Janeva, e...

LSDM: Politika anti- shtetërore të Nikolla Gruevskit ngufatin lirinë e mediave

Raporti më i ri i "Freedom House" edhe zyrtarisht vërteton se mediat në Maqedoni nuk janë të lira, dhe kjo është si pasojë e sundimit kriminel të Nikolla Gruevskit dhe territ mediatik i paguar me para të popullit, thonë nga LSDM. "Politikat anti- shtetërore të Nikolla Gruevskit kanë ngufatur lirinë e fjalës dhe lirinë e mediave. Paratë e qytetarëve, Gruevski...

 “Freedom House”: Nga vend pjesërisht i lirë, Maqedonia shndërrohet në vend jo të lirë

Sipas raportit të fundit të “Freedom House” për lirinë e mediave, statusi i Maqedonisë nga vend “pjesërisht i lirë” është shndërruar në “vend jo i lirë” për shkak të përgjimeve të zbardhura, korrupsioni i funksionarëve dhe pronarëve të mediave. “Skenë mediatike është e polarizuar. Autocensura te gazetarët është dukuri e shpeshtë, sidomos për shkak të presionit nga pronarët e mediave...

 “Freedom House”: Maqedonia shënon rënie në renditjen e sundimit të demokracisë

  Organizata amerikane “Freedom House” që ndjek gjendjet me demokracinë, liritë politike dhe të drejtat e njeriut, në raportin e saj për vitin 2016-të, sundimin e demokracisë në Maqedoni e vlerëson me notën 4,29, që është vlerësim më i dobët në 10 vitet e fundit. Në raportin për vitin 206 janë analizuar të gjitha ngjarjet e vitit të kaluar, nga publikimi...

Janeva: Nuk i degradoj institucionet, por dyshoj në rezultatet e zgjedhjeve

Prokurorja speciale Katica Janeva sot përmes njoftimit shpjegoi se deklarata e saj rreth legjitimitetit të institucioneve ka qenë në drejtim të tregimit të rëndësisë së hetimeve të PSP dhe “rolit për zgjedhje korrekte dhe demokratike në ndërtimin e institucioneve dhe legjitimitetit të tyre” e jo në drejtim të “degradimit të institucioneve të shtetit”. “Siç edhe vet theksova në deklaratë, duke...

Përplasje mes VMRO DPMNE-së dhe LSDM-së për mosardhjen e Janevës

Kjo është hera e parë në këto 25 vite të Maqedonisë së pavarur që një person i zgjedhur të mos paraqitet dhe të mos dorëzoj raport para Kuvendit të R. së Maqedonisë- deklaroi kryetari i Komisionit për sistem politik dhe marrëdhënies mes komuniteteve Vllatko Gjorçev, pas seancës së sotme të anuluar. Gjorçev tha se Janeva për këtë seancë është ftuar...

Këshilli i prokurorëve publik do të pret Janeva të shqyrtoj raportin

Këshilli i prokurorëve publik në seancën e sotme nuk e shqyrtoi raportin e prokurores speciale, Katica Janeva sepse ajo nuk ishte prezent ndërsa kryetari i Këshillit, Petar Anevski, këtë e vlerësoi si “punë jo të këndshme” dhe “mosrespektim të institucionit”. Anevski tha se Janeva ka për detyrë të vijë në seancë mes tjerash dhe për shkak të paqartësive të numërta...

Kuvendi më 28 mars do të debatoj për raportin e Janevës

Raporti i punës së PSP-së që prokurorja speciale Katica Janeva e dorëzoi para Kuvendit, në seancën plenare do të shqyrtohet më 28 mars, konfirmojnë nga Kuvendi. Prej atje thonë se për raportin së pari do të debatohet në seancën e komisionit parlamentar për sistem politik dhe marrëdhënie mes komuniteteve, që do të mbahet më 21 mars. Sipas paragrafit 1 nga neni...

Janeva dorëzoi raportin deri në Kuvend, Këshillin e prokurorëve dhe mediave

Prokuroria speciale publike Katica Janeva е ka dorëzuar raportin për punën e saj para Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe Këshillit të Prokurorëve Publik. Për këtë raport zëdhënësja e PSP-së, Lençe Ristevska ka thënë se raporti është dorëzuar nga Katica Janeva dhe PSP nuk ka detyrim ligjor që atë ta bëjë publik. Bëhet fjalë për 29 lëndë të cilët janë...

Janeva nesër duhet të publikoj raportin për gjashtë muajt e parë nga puna e saj

Nesër (15 mars) është afati final deri kur PSP, Katica Janeva duhet të dorëzoj raportin për punën e saj para Kuvendit të R. së Maqedonisë dhe Këshillit të prokurorëve publik. Sipas agjendës së Kuvendit, në faqen e internetit të institucionit ligjvënës, për nesër as për ditët e kësaj jave nuk është caktuar seancën lidhur me raportin e PSP-së. Deri më tani...

Prokuroria: Nuk ka rrethana të reja për hetimin e vdekjes së presidentit Trajkovski

  Deri në këtë moment, dhe nga faktet e konfirmuara deri më tani në hetim si dhe raporti i Komisionit ndërkombëtarë për shqyrtimin e shkaqeve për fatkeqësinë ajrore ku jetën humbi ish presidenti Boris Trajkovski, nuk janë paraqitur rrethana të reja që do të çonin n “marrjen e vendimit tjetër nga rezoluta e miratuar më herët” njoftuan sot nga Prokuroria...

Zaev: Zgjedhje më 24 prill nuk ka dhe nuk mund të ketë

Në Maqedoni nuk ka kushte për zgjedhje korrekte dhe demokratike, këtë dje e konfirmuan edhe ambasadori i BE-së  Aivo Orav dhe ai  ShBA-së Xhes Bejli, tha sot në konferencën për shtyp, lideri i LSDM-së, Zoran Zaev Ai deklaroi se nuk janë zbatuar reformat për mediat dhe nuk është pastruar lista zgjedhore, e këto janë dy kushtet kryesore për mbajtjen e...

Dimovski: KSHZ në seancë publike të thotë deri kur mund të pastrohet lista e zgjedhësve

VMRO DPMNE sot i bëri thirrje KSHZ-së që urgjentisht të mbaj seancë publike në të cilën do t’i pastroj të gjitha dilemat për atë se sa kohë nevojitet për kryqëzimin e të dhënave për listën e zgjedhësve dhe kontrollin eventual në terren. Deputeti dhe anëtari i Komitetit ekzekutiv të VMRO DPMNE-së Ilija Dimovski thotë se vetëm në këtë mënyrë do...

SHGM: Komisioni në vazhdimësi thekson reklamimin jo-transparent të Qeverisë

Brukseli qartë dhe pa mëdyshje thonë se liria në mediumet në Maqedoni shënon ngecje, se ka dhunë kundër gazetarëve, se qeveria direkt dhe indirekt involvohet në politikën redaktuese të mediumeve përmes reklamimit jo-transparent, thonë nga SHGM si reagim ndaj raportit të KE-së për progresin e Maqedonisë. “Në raport KE thekson të gjitha format e dhunës dhe frikësimit të gazetarëve siç...

Në Raportin e KE-së jashtëzakonisht të pranishme nocionet korrupsioni, kriza, mediat

Në raportet që jep Komisioni Evropian për progresin e Maqedonisë në katër vitet e kaluara, shihen dallime në  frekuencën e përdorimit të disa fjalëve kyçe, që është indikator në përkeqësimin e situatës në fusha të caktuara. Kështu për shembull, nocioni "korrupsion" në raportin të vitit о 2012 është përmendur  39 herë, kurse në vitin 2013  është përmendur 37 herë, në vitin 2014  -...

Orav nesër do t’ia dorëzoj raportin e progresit presidentit të Maqedonisë, Ivanov

Euro- ambasadori Aivo Orav nesër më orën 15.15 presidentit të vendit Gjorgje Ivanov do t’ia dorëzoj raportin e KE-së për progresin e R. së Maqedonisë. “Presidenti i R. së Maqedonisë Gjorgje Ivanov nesër do ta pranoj ambasadorin Aivo Orav, shefin e delegacionit të BE-së në RM. Në këtë takim Orav presidentit Ivanov do t’ia dorëzoj raportin e progresit për RM-në...

Han: Procesi i bisedimeve të kandidatëve aktual për anëtarësi në BE do të zgjasë më shumë

Mediat e lira janë në thelbin e bisedimeve të BE-së dhe konsiderojë se kjo nuk mund të anashkalohet. Nuk mund të thuhet se ka demokraci nëse gazetarët janë në shënjestër të sulmeve, kurse sulmuesit nuk dalin para drejtësisë, kur nuk ka transparencë edhe për pronësinë e mediumeve- tha Han në hapjen e “Speak up” konferencës në Bruksel për gjendjen...

Tre deputetë evropian në debat dhe takime me politikanët në Shkup

Në debatin e sotëm "Sfidat dhe pritshmëria nga situata aktuale dhe perspektivat evropiane", i organizuar nga "Fridrich Hebert" dhe "Progres institut", ku fjalim do të mbajnë edhe tre deputetë nga Parlamenti Evropian, Xhani Pitel, kryesues i Grupit të Progresivëve Socialistë dhe Demokratikë, Knut Flekenshtan, zëvendëskryesues i Grupit të Progresivëve Socialistë dhe Demokratë në PE, dhe Riçard Hovit, ish raportues për...

Maqedonia do të merr rekomandim për bisedime, por edhe kritika të ashpra nga Brukseli

Maqedonia në raportin për avancimin e vendit në euro- integrimet, do të merr rekomandime për bisedime, mëson “Meta”. Rekomandimi, sipas burimeve të larta të Qeverisë, nuk ka qenë kontestues, në veçanti kur tanimë është filluar realizimi i Marrëveshjes së Przhinos gjegjësisht përzgjedhja e prokurorit  special publik, Megjithatë, raporti në të cilin do të përmenden vërejtjet e Pribes, siç mësojmë, fare...