fbpx
Tag: Qytetarët

tag: qytetarët

Komuna e Ohrit miratoi buxhetin në atmosferë të tensionuar

Ohri deri vitin e ardhshëm mund të ketë buxhet prej 18 milionë euro. Këshilli i komunës votoi edhe programet zhvillimore për vitin 2016. Për shumicën në pushtet të VMRO DPMNE-së, bëhet fjalë për buxhet funksional dhe të qëndrueshëm, buxhet i mundësive që nuk do të krijoj borxhe të reja ndërsa mund t’i mbuloj ato të vjetrat. “Me buxhet të këtillë, me...

Prilep: Shtëpia e pleqve si Shtëpia e të burgosurve (Video – Kronikë)

Llogaria e bllokuar i la pa ngrohje, pa sasi të mjaftueshme ushqimi dhe kujdes 128 persona në Shtëpinë e pleqve të Prilepit. Të strehuarve të cilët edhe vetë paguajnë për shërbimet u kanosen vendime ekzekutive për pagesë të borxheve. Analizat tregojnë se në thelb Shtëpia e pleqve dhe dy vitet e fundit harxhoi më shumë se sa ka fituar,...

Porosi nga “Hajde”: Nuk japim mbështetje pa rezervë për prokuroren

Platforma për politikë civile “Hajde” prej orës 18 para Kuvendit të RM-së filloi manifestimin për mbështetjen e prokurores speciale publike. Prej atje thonë se qytetarët e R. së Maqedonisë janë plotësisht të përkushtuar në betejën për drejtësi, liri dhe demokraci e kjo duhet të jetë e qartë për prokuroren e re speciale. “Detyrë do të vështirë do të ketë prokurorja e...

Cipras me qëndrim të prerë: Referendum për masat më 5 korrik

  Greqia do të mbajë referendum më 5 korrik mbi kërkesat e kreditorëve. E premtja e gjatë dhe e lodhshme ka kulmuar pikërisht me këtë vendim, marrë nga qeveria greke në mbledhjen urgjente të mbajtur pas samitit të Brukselit. Kryeministri Aleksis Cipras ka lënë zyrën në orën katër të mëngjesit dhe më pas njoftoi se populli grek do të pyetet më...

Fillon fushata “Verë pa zjarre”

Pjesëtarët e policisë sot në kuadër të projektit ‘Verë pa Zjarre’ u ndanë qytetarëve materiale informuese lidhur me mbrojtjen e natyrës nga zjarret. Sipas policisë, ky projekt ka për qëllim informimin e qytetarëve për rreziqet e shkaktuara nga zjarret dhe si të kujdesemi për ruajtjen e sipërfaqeve të gjelbra pyjore, përforcimin e besimit dhe bashkëpunimit mes policisë dhe qytetarëve. “Kjo...