fbpx
Tags Punë

Tag: punë

MPJ-ja gjermane pret formimin e shpejtë të Qeverisë dhe zbatimin e reformave

“Është mirë që kryetari Ivanov lëshoi pe dhe ndaloi së bllokuari formimin e Qeverisë së re. Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev tashmë ka mandat për formim të Qeverisë. Ky është hapi i parë i rëndësishëm për tejkalim të krizës politike në të cilën gjendet Maqedonia. Ftojmë të gjithë aktorët që të bashkëpunojnë në mënyrë konstruktive kurse ajo vlen edhe...

LSDM: Nevojitet zhbllokimi i Kuvendit, në vend që të mbrohen kriminelët

“Maqedonia do të jetë shtet juridik. Do të ketë reforma rrënjësore në gjyqësor dhe prokurori dhe do të ketë drejtësi për të gjithë. Deputetët e VMRO DPMNE-së për këtë arsye bllokojnë proceset demokratike në Kuvend. Ata mendojnë se në këtë mënyrë mund të mbrojnë kryesinë e VMRO DPMNE-së nga përgjegjësi për krime e bëra në kurriz të qytetarëve, 10...

Komisioni anketues sot do të vendos për dëshmitarët e parë të përgjimit

Sot anëtarët e Komisionit anketues për skandalin e përgjimit duhet të miratojnë planin e punës të Komisionit dhe të dërgojnë lista me personat e propozuar, që duhet të dëshmojnë rreth bisedat e përgjuara. Seancat e Komisionit anketues do të emitohen drejtpërdrejtë në kanalin parlamentar, përveç kur do të ketë seancë plenare, Në këtë rast, ato do të riemitohen. As kryetari i...

Në vend 26 për qind ekonomi të paligjshme

Ekonomia e paligjshme në shtet mund të  jetë madje 26 për qind, edhe pse të dhënat që kemi thonë se kjo përqindje është 22,5%, theksoi kryetari i Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë, Zhivko Mitrevski. Për shkak të kësaj, LSDM-ja në periudhën e ardhshme do të fillojë me fuashtën kundër punës në të zezë.  Njëra nga masat do të  jetë edukimi...

Deputetët e LSDM-së edhe më tej presin të hynë nëpër komisione

Seanca të katër komisioneve kuvendore janë caktuar për sot ndërsa deputetët e LSDM-së nuk do të jenë në asnjërën. Siç shpjegon koordinatori i grupit të deputetëve të LSDM-së, Goran Sugarovski deputetët “e rinj” ende nuk janë anëtarë të komisioneve. Sugarevski thotë se nuk e ka të qartë pse ende nuk janë votuar anëtarët e rinj të komisioneve sepse, siç thotë, propozimet...

Gjak, hipokrizi, ofendime dhe pesimizëm: Ku u zhduk fryma e Przhinos?

Mënyra brutale dhe jo- diplomatike e bisedimeve dhe negociatave mes pushtetit dhe opozitës që filloi në rezidencën e BE-së në Przhino, siç duket nuk ka përfunduar. Atëherë liderët ranë dakord që prapa tyre t’i lënë interesat partiake dhe të mendojnë për të mirën e qytetarëve dhe shtetit, por vetëm pas 1 jave e harruan këtë, kështu që sëpatat partiake, sërish...

Për 365 ditë, deputetët kanë votuar 345 ligje

  Deputetët e Kuvendit këtë vit pothuajse çdo dit kanë miratuar nga një ligj dhe ashtu në vitin 2014  u miratuan gjithësie 345 dhe janë mbajtur 35 seanca. Në mandatin, i cili filloi më 10 maj, deputetët kanë mbajtur 29 seanca. Gjithsej janë miratuar 164 ligje, prej të cilëve 95 me procedurë të rregullt, kurse 57 me procedurë të përshpejtua dhe...