fbpx
Tags Puç

Tag: Puç

Prokuroria do të kontrollojë se si ka dal në qarkullim videoja dhe materialet e tjera të ndaluara të “Puçit”

Prokuroria Themelore Publike për krim të organizuar dhe korrupsion, sipas kompetencave që ka do të kryejë hetime lidhur me faktet dhe rrethanat se si materialet nga takimi mes kryeministrit Nikolla Gruevski dhe liderit të Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë Zoran Zaev, kanë arritur tek mediat”. Prokuroria Publike nga MPB-ja  kërkoi të kontaktojë “Jutjubin”de të heq videot nga takimin Gruevski-...

Civil: LSDM-ja menjëherë të publikojë të gjitha dëshimitë lidhur me korrupsionin

Qendra për Liri, me shumë vëmendje dhe indinjatë e ndjek zhvillimet më të reja të ngjarjeve lidhur me padinë penale dhe arrestimin në kuadër të operacionit policor-politik dhe medial “Puçi”, nën dirigjimin e kryeministrit dhe policisë. Ky është edhe një nga vargu i aksioneve të pushtetit, i cili forcën e vet e praktikon nën, thënë më butë, arsyetime tejet dyshuese....

BDI: të demostrohet përgjegjësi

Bashkimi Demokratik për Integrim me vëmendje të theksuar po ndjek zhvillimet në lidhje me akuzat për përpjekje për rrënim të rendit kushtetues të vendit dhe spiunazhë ndaj katër personave, përfshirë edhe liderin e opozitës  Zoran Zaev. Në një komunikatë të saj thuhet se Bashkimi Demokratik për Integrim në vazhdimësi ka adresuar urgjencën e rritjes së integritetit dhe pavarësisë së gjyqësorit...

Lidhja Demokratike kërkon transparencë për rastin “Puç”

Lidhja Demokratike kërkon për rastin “Puç”, MPB, Prokuroria Publike dhe gjykata të punojnë publikisht dhe me transparencë t’i publikojnë të gjitha dëshmitë dhe faktet relevante në bazë të cilave bazohet procesi gjyqësorë kundër të akuzuarve, midis të cilëve edhe kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev. “Bëhet fjalë për akuza të rënda dhe insistojmë gjykata të tregojë nivel të lartë të rezistencës...

Ambasada e Rusisë apelon për hetime thellbësore për rastin “Puç”

Me një reagim për zhvillimet e fundit doli edhe ambasada ruse në vend. Kërkojnë hetim thelbësor të rastit dhe përkujton për rrezikun e ashpërsimit të tensioneve ndëretnike në vend. "Presim që kjo ngjarje të jetë lëndë e hetimit thelbësor në interes të stabilitetit dhe sigurisë në Maqedoni. Të gjitha partitë politike në vend i ftojmë që të veprojnë në kuadër...

Caktohet masa e arrestit për dy persona tjerë nga të dyshuarit në “Puç”

Gjykata Penale e Shkupit, pas shqyrtimit para gjykatësit në rastin “Puç”, të dyshuarës së dytë, Sonja Verushevska, bashkëshortja e të akuzuarit të parë dhe të dyshuarit të tretë, Branko Palfirov, funksionarë në komunën e Strumicës, u caktoi masën e arrestit prej 30 ditëve. Të akuzuarit të katër në këtë rast, Zoran Zaev i është caktuar masa e kujdesit, marrjen...