fbpx
Tags пропаганда

Tag: пропаганда

Monitorimi i ISK: “Sitel”, “Kanal 5”, “Alfa” dhe “TV Nova” janë televizione propaganduese

Monitorimi i lajmeve televizive në periudhën shtator 2016- shtator 2017 ka treguar se në hapësirën mediatike ekzistojnë katër televizione komerciale që mund të thuhet se janë propaganduese- është konkluzioni i konferencës së sotme e organizuar nga Instituti për studime komunikimi (ISK) “Bëhet fjalë për televizionet “Sitel”, “Kanal 5”, “Alfa” dhe “TV Nova”, lajmet e të cilëve në tërë periudhën e...

Të rinjtë me ueb faqet propaganduese për Trump nuk besojnë se kanë ndikuar në zgjedhje

Të rinjtë nga Velesi të cilët përhapën qindra ueb faqe në favor të presidentit të sapoemëruar, Donald Trump, thotë se nuk mendojnë se "portalet" e tyre kanë pasur ndikim në epilogun final të rezultateve. Një pjesë e këtyre ueb faqeve ose nuk ekzistojnë ose tanimë me muaj të tërë nuk kanë publikuar asgjë. "S'kam koment për fitoren e Donald Trump...

“Buzzfeed” me ndikim botëror përdor agjencinë “Meta” si burim

Vitin e kaluar, qyteti i Velesit me popullatë prej 45.000 njerëz, përjetoi tronditje të artë digjitale kur banorët e tij hapën të paktën 140 ueb faqe që përhapnin propagandë për kandidatin presidencial të Republikanëve, Donald Trump, shkruan ueb faqja amerikane “Buzzfeed”. “Buzzfeed” në analizën e gjerë citon agjencinë e lajmeve “Meta” për tekstin e publikuar në muajin prill kur “Meta”...

BE-ja me kanal televiziv do të luftojë “kundër propagandës së Putinit”

BE është duke shqyrtuar mundësinë për kanal televiziv evropian “kundër propagandës së Putinit”, njofton ueb faqja e njohur “Bazfild” në intervistën me ministrin e Letonisë për punë të jashtme para se Riga ta merr presidencën me BE-në në fillim të vitit 2015-të. Vendet- anëtare të BE-së më seriozisht janë duke shqyrtuar mundësinë për hapjen e një kanali personal televiziv...