fbpx
Tag: Pronë

tag: pronë

PSP kontrollon pronat e zyrtarëve dhe kompanive për hetimet financiare

Prokuroria Speciale është duke zhvilluar kontrolle të hollësishme të pronave ndaj një numri të madh të personave dhe kompanive, për nevojat e hetimeve financiare që i ndërmerr, njoftuan sot nga PSP. “Pranë kësaj Prokurorie Publike zhvillohet disa procedura para- hetimore që kanë për qëllim zbatimin e hetimeve financiare kundër një numrit të madh të personave fizik dhe juridik. Synimi i...

Më shumë se 350 paraqitje për dëme janë dorëzuar nëpër kompanitë e sigurimit

Më shumë se 350 paraqitje për dëme në vlerë prej 300.000 euro deri më tani janë dorëzuar nëpër kompanitë e sigurimit. Siç njoftojnë nga kompanitë, 320 paraqitjet kanë të bëjnë me pronë të shkatërruar ndërsa 30 lidhur me makinat dhe automjetet në përgjithësi. Sipas disa paraqitjeve, shumica janë dorëzuar nga qytetarët ndërsa 70 nga kompanitë. Rreth 420 kompani nga Hasanbegu janë...

PLD: Gruevski të tregoj sa “peshon” pasuria e tij dhe familjes

Komisioni kundër korrupsionit nuk do të përgjigjet se sa është pasuruar ish kryeministri Nikolla Gruevski për dhjetë vite. Prandaj me shpejtësi u përgjigjen se nuk do të formohet komisioni special kundër korrupsionit. Ndryshe përllogaritja e thjeshtë në bazë të informacioneve në dispozicion tregojnë se Gruevski për dhjetë vite është pasuruar për shtatë herë. “Gruevski për të cilin e dimë se...

Zaev do të vendos numërator për kthimin e parave të vjedhura si në “Time Square”

Lideri opozitar Zoran Zaev dje duke u përgjigjur në pyetjet në emisionin “Debati i ri” në Nova TV për atë nëse ekziston plan për detektimin dhe kthimin e parave të popullit, tha se kur të vijë në pushtet LSDM, do të ndërtoj përmendore ku do të tregohet sa para të popullit janë kthyer në buxhet. “Unë më sa e di...

Shilegov: Si arriti VMRO DPMNE të bëj pronë në vlerë prej mbi 11 milion euro?

“VMRO DPMNE pranoi se ka pronë të madhe partiake nëpër Maqedoni. Bëhet fjalë për 63 objekte në vende të ndryshme, prej gjithsej 12. 000 m/katror, pjesa më e madhe e blerë në vitin 2014. Kjo pronë e partisë në pushtet kushton mbi 11 milion euro. Bëhet fjalë për 685 milion denarë për hapësira partiake të VMRO DPMNE-së” akuzoi sot...

Greqia miraton tatim të posaçëm për të pasurit

Qeveria e re greke përgatit reforma në sistemin tatimorë, ku do të zbatohet “tatim i veçantë për pronat e mëdha”. Siç informon “Grik reporter” me këtë takim do të përfshihet çdo gjë që është e vlefshme dhe tejkalon shifrën prej 300. 000 euro. Sistemi i ri tatimor më i thjeshtë pritet t’i zmadhojë të ardhurat e shtetit dhe njëkohësisht t’u...