fbpx
Tag: програма

tag: програма

Seriale turke dhe emisione me debate politike – sezoni i ri televiziv sipas skemës së vjetër

Pothuajse tre të katërtat ose 72.6 % e qytetarëve shikojnë televizion,tregojnë të dhënat e Agjencisë për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele për pjesëmarrjen e shikueshmërisë totale të stacioneve televizive për tremujorin e dytë të vitit 2020. Megjithëse raporti i referohet periudhës që nga fillimi i pandemisë, e cila u shënua me orë të gjata policore, ndërsa qytetarët kryesisht ishin në shtëpi,...

Programi më i njohur për të ri në Evropë me buxhet të zmadhuar deri në vitin 2027, mirëpo më pak nga ajo që është premtuar

Programi më i njohur për të rinj në Evropë, Erazmus+ mund të ballafaqohet me shkurtim të mjeteve për financim në buxhetin e ardhshëm të Bashkimit Evropian. Buxheti nga 21,2 miliardë euro i Erazmus+ programit për periudhën 2021-2027 është për 14,7 miliardë euro më i madh nga buxheti për 2014-2020. Megjithatë, kjo shumë është më e vogël se 24,6 miliardë...

LSDM: Gruevski nuk ka të drejtë të ofroj 51 deputetë të zgjedhur sikur të jenë pronë e tij personale

“Gruevski nuk ka të drejtë të ofroj 51 deputetë të zgjedhur sikur të jenë pronë e tij personale. E para, shumica parlamentare tashmë ekziston dhe këtë askush nuk e kërkon prej tij. Ndërsa a do të gjejnë arsye të shëndoshë disa nga deputetët opozitar të VMRO DPMNE dhe do t’i mbështesin reformat pas formimit të qeverisë së re reformuese,...

Zaev: Ivanovi ka kryer grushtet me vendimin që mos ta jep mandatin

“Gjorgje Ivanov me vendimin që mos ta jep mandatin për formimin e Qeverisë për çka është i obliguar me Kushtetutë, ka kryer grushtet. Shtetin e ka futur në krizë thellë me pasojat të paimagjinueshme ndaj qytetarëve”, deklaroi lideri i LSDM-së, Zoran Zaev pasi presidenti Ivanov vendosi mos t’ia ndajë mandatin. Me këtë vendim, siç tha Zaev, ai bën krizë kushtetuese-...

Sot mbahet Kongresi i Programit të LSDM-së

Sot do të mbahet Kongresi i Programit të LSDM-së, ndërkaq nga partia thonë se Kongresi është i hapur për të gjithë të interesuarit dhe përfaqësuesit  e sektorit civili të cilët dëshirojnë të kontribuojnë në programin e ri për qytetarët dhe për Maqedoninë. – LSDM-ja fton  qytetarët dhe opinionbërësit të marrin pjesë në programin e ri të LSDM-së. Kongresi  do të...