fbpx
Tags проекти

Tag: проекти

Qeveria e RMV-së u bëri thirrje komunave që të përgatiten që vitin e ardhshëm gazi të vijë tek familjet dhe ndërmarrjet

Qeveria e Maqedonisë së Veriut u bëri thirrje komunave që të përgatiten për gazifikimin sekondar, që si material i lirë dhe ekologjik energjetik vitin e ardhshëm të vijë deri te familjet dhe ndërmarrjet. “Është shumë e rëndësishme që komunat të punojnë më shpejt në këtë proces për të ndërtuar rrjetin komunal të gazit dhe ashtu ta afrojmë atë sa më...

Седум милиони евра за регионален развој, како се дели државниот колач?  

Вкупно 6,9 милиони евра годинава се планирани да се потрошат  за поттикнување рамномерен регионален развој во земјава. Парите се наменети за осум плански региони, пишува неделната економска анализа на „Порталб.мк“. Само за финансирање на проекти на ниво на планските региони одвоени се скоро пет милиони евра. Според податоците, најголем дел или 17,3 проценти од државната помош за рамномерен регионален развој...

UNESKO e shqetësuar për Liqenin e Ohrit, aktivistët kanë filluar peticion për ruajtje

Komiteti për trashëgimi botërore i UNESCO-së, në seancën e 40-të të mbajtur në Stamboll ka shprehur shqetësimin serioz për të ardhmen e rajonit të Ohrit, për shkak të projekteve të shumta infrastrukturore që janë propozuar. Këto projekte sipas të gjitha gjasave do të mund të shkaktojnë ndikim mbi vlerën universale të veçantë të këtij rajoni. Pas këtij shqetësimi të Komintetit, disa...