fbpx
Tags придонеси

Tag: придонеси

Kontributet do të paguhen vetëm për honorarët më shumë se paga minimale

Nëse honorari minimal i të punësuarit nuk tejkalon pagën mesatare prej 9.590 denarë, nuk do të jeni të obliguar të paguani kontribute  plotësuese për sigurimin social, shpjegoi sot ministri i punës dhe politikës sociale, Dime Spasos. Ai duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve në konferencën për shtyp, deklaroi që Ministria nuk ka ndërruar mendim që në fillim kur...

Paralajmërohet protestë kundër ndryshimeve të Ligjit për honorarë

Nëpër rrjetat sociale është duke u organizuar protestë kundër ndryshimeve në Ligjit për të paguar kontribute për honorarë. Protesta është caktuar për të hënën e ardhshme më 22 dhjetorë ndërsa do të fillojë prej para Parlamentit, pas çka do të vazhdoj deri Ministria e Punës dhe Politikës Sociale deri tek Qeveria. Nëpër rrjetat sociale është vendosur shpallja “Kartë për solidaritet të...

SPIM e publikoi rregulloren për pagesën e kontributeve për honoraret

Fondi i sigurimit pensional dhe invalidor publikoi detajet në përputhje me të cilat do të kryhet pranimi me sigurim të detyrueshëm dhe pagesë e kontributeve sociale të personave që kanë lidhur kontratë në vepër, të drejta autoriale apo kontratë tjetër. “Nga një janari i vitit të ardhshëm, në përputhje me ndryshimet dhe rregullat e Ligjit për kontribute...