fbpx
Tag: ПоздравПленумци

tag: ПоздравПленумци

“Çlriohet”Fakulteti i Arkitekurës

Me moton “ ne jemi arkitekt të arsimimit tonë”, studentët e fakultetit arkitektonik në Shkup sot kanë shpallur zonë autonome ashtu siç benë studentët e Fakultetit Filologjik, Drejtësisë dhe ai i Makinerisë. Para fakultetit ka prani të forcave policore ndërsa studentët kanë filluar të grumbullohen në oborrin e fakultetit. Ata presin përkrahje masive nga studentët e tjerë të cilët pritet...

Nesër do të okupohet Fakulteti i Arkitekturës në UKIM

Në faqen e Studentore “Izlez” shkruan se është shpallur Zona e tretë autonome dhe se prej nesër planifikohet të okupohet edhe Fakulteti i Arhitekturës. Derisa akoma diskutohet për takimin e paralajmëruar ndërmjet Ministrisë së Arsimit dhe “Plenumi Studentor”, vazhdojnë okupimet      

Deputetët votuan ndryshimet e Ligjit për arsimin e lartë

­Kuvendi në seancën e sotshme  me shumicë votash nga deputetët e pranishëm të cilat i takojnë bashkësive të cilat nuk janë shumicë në Republikën e Maqedonisë e solli ligjin për ndryshimin e Ligjit për arsim të lartë. Në pajtim me ndryshimet, anulohet për një vit zbatimi i provimit shtetëror për studentët, ndërsa për dy vjet do të anulohet obligimi...

Studentët kërkojnë donacion: ushqim pajisje për të qendruar në “zonën autonome”

Stundetët nëpërmjet faqes së tyre në "Fejsbuk" thonë se  Fakultetin Filologjik dhe Filozofik do të mbesin derisa nuk iu plotësohen kërkesat e tyre. Studentët me vete kanë marrë ushqim, pije dhe fruta që i ndajnë me njëri tjetrin. Ata përgatiten për ta kaluar natën në oborr. Megjithatë studentët thonë se cilido mund t’ju ndihmojë me këto materiale: Thasë gjumi 2. Bombola gazi 3. Bukë dhe prodhime...

Studentët dhe profesorët : Do të bëjnë diçka, por në fillim presin Ivanovin

  Plenumi i Profesorëve dhe Studentëve akoma nuk kanë hapa konkret të cilët planifikojnë t’i ndërmarrin pasi mbrëmë deputetët votuan Ligjin e arsimit të lartë. Nga të dy plenumet thonë se nuk kanë ndërmend të heqin dorë nga kërkesa që të tërhiqet ligji kontestues, por akoma nuk e dinë cilët do të jenë hapat e tjerë. Zhaneta Trajkovska nga “Plenumi i...

Profesorët dhe studentët “varrosën” arsimin e lartë

Rreth 150 profesorë, studentë dhe qytetarë që i përkrahnin, me qirinj në duar u mblodhën sonte para Parlamentit për ta varrosur arsimin e lartë. Varrosja e arsimit të lartë filloi gjysmë ore pasi deputetët e Parlamentit miratuan ndryshimet në Ligjin e arsimit të lartë. Anëtarët e Plenumit thonë se vendimi varrosjen e arsimit të lartë ta mbajnë para Parlamentit ka...

“Plenumi Studentor”: Nuk heshtim dhe nuk dorëzohemi

“Plenumi Studentor” reagoi në miratimin e Ligjit për arsim të  lartë. Ata në faqen e tyre të Fejsbukut shkruan  se  e gjithë kjo është autonomi e varrosur e universiteteve dhe idesë se studentët janë pjesë e kësaj shoqërie . “Universiteti  është i studentëve,  ekziston dhe zhvillohet për shkak të tyre ekziston dhe zhvillohet. Sapo miratuat ligj i cili jo vetëm...

Kuvendi miratoi Ligjin e arsimit të lartë

Pas disa orësh diskutim,diskutim, deputetët  në Kuvend  me 67 vota “pro” dhe 9 “kundër” i dhanë dritë jeshile ndryshimeve Ligjit për arsimin e lartë me të cilin parashihet miratimi i provimit shtetëror dhe më të cilin ndryshohen kriteret për zgjedhjen e titujve. Ministri i arsimit Abdylaqim Ademi, tha se Qeveria pranon amendamentet me të cilin parasheh zbatimin e  pilot...

Profesorët kërkojnë të jenë pjesë e Ligjit të arsimit

Grupi i profesorëve ka dërguar kërkesë  Komisionit të arsimit, shkencës dhe sportit në Kuvend dhe komunitetit akademik si dhe përfaqësuesit e “Plenumit studentor”, të marrin pjesë në seancën e Komisionit. Kërkesën në profilin e saj në fejsbuk e postoi Biljana Venkovska dhe këtë kërkesë përkrahin edhe grupi i profesorëve të cilët i apeluan Qeverisë të tërheq propozim- ligjin e...

Ademi dhe Ristovski të japin dorëheqje ose Malçeski do t’i padis

Risto Malçeski, profesor në FON, kërkon ministri i arsimit, Abdylaqim Ademi dhe zëvendësi i tij, Spiro Ristovski, të japin dorëheqje nga postet e tyre. Reagimi i profesorit është i nxitur nga shkresa të cilën Ministria e arsimit e ka dërguar deri tek FON me kërkesë që të prononcohen për provimin shtetërorë. Profesori thotë se ky pushtet i ka shkaktuar...