fbpx
Tag: повик

tag: повик

„Мост“ ја повика ДИК да го објави извештајот без интервенции

Граѓанската асоцијација „Мост“ ја повика Државната изборна комисија (ДИК) да го објави првичниот извештај од вкрстените проверки на избирачкиот список, онака како што тој е изработен и доставен од експертите, без никакви дополнителни интервенции. „Планот за спроведување на вкрстените проверки на податоците во избирачкиот список беше подготвен од експерти и донесен од ДИК, врз основа на методологијата за водење и...

QZhM: Gazetarët në rastin “Puç” nuk duhet lënë pas dore interesin publik

Qendra për Zhvillimin e Medias (QZhM), lëshoi ​​një deklaratë duke bërë thirrje gazetarët  në  raportimin e rastit "Puç" të mos lënë pas dore interesin publik dhe na kujton se gazetarët nuk janë përgjegjës për mënyrën sesi burimet e tyre kanë marrë të dhënat. Një deklaratë nga QZHM -ja thuhet se Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut liron gazetarët nga...