fbpx
Tag: поплава

tag: поплава

Në Mogilla tërë natën shpëtoheshin shtëpitë dhe bagëtitë nga ujërat e vërshuar

Shpëtohej bagëtia, mblidheshin orenditë. Kështu banorët e fshatit Vasharejcë në komunën Mogilla të Pellagonisë kaluan natën pasi Cërna Reka sërish vërshoi në tokat e disa fshatrave. Spase Bozhinovski, bujk nga Vasharejca thotë se tërë natën ka pompuar ujin nga oborret dhe kanë gropuar kanale për ta drejtuar ujin në kanalet dalëse vetëm që mos t’u hyj nëpër shtëpi. -Çdo gjë ndodhi...

Në Shtip uji i ujësjellësit edhe më tej nuk është për konsumim

Sot priten rezultatet nga Instituti i shëndetit publik dhe vërtetimi për rregullsinë e ujit për pije nga ujësjellësi i qytetit në Shtip. Në ndërkohë, uji, tanimë katër ditë, është i ndaluar për pije dhe mund të përdoret vetëm si ujë teknik. “Reshjet e mëdha vërshuan puset prej ku me ujë të pijshëm furnizohen banorët e Shtipit. Uji nga aspekti bakteriologjik...