fbpx
Tag: пензионери

tag: пензионери

RMV, pensionistët kërkojnë prioritet për vaksinim kundër Kovid-19

Lidhja e shoqatave të pensionistëve bën apel, prioritet gjatë vaksinimit kundër Kovid-19 të kenë pensionistët, si kategoria më e lëndueshme e personave me sëmundje kronike dhe imunitet të dobësuar, shkruan Meta.mk.  “Në emër të mbi 300.000 personave të moshuar në vendin tonë, apelojmë pensionistët të kenë prioritet për vaksinim kundër kovid-19, siç është në të gjitha vendet e rrethinës dhe më...

Prilep: Shtëpia e pleqve si Shtëpia e të burgosurve (Video – Kronikë)

Llogaria e bllokuar i la pa ngrohje, pa sasi të mjaftueshme ushqimi dhe kujdes 128 persona në Shtëpinë e pleqve të Prilepit. Të strehuarve të cilët edhe vetë paguajnë për shërbimet u kanosen vendime ekzekutive për pagesë të borxheve. Analizat tregojnë se në thelb Shtëpia e pleqve dhe dy vitet e fundit harxhoi më shumë se sa ka fituar,...

Kontributet do të paguhen vetëm për honorarët më shumë se paga minimale

Nëse honorari minimal i të punësuarit nuk tejkalon pagën mesatare prej 9.590 denarë, nuk do të jeni të obliguar të paguani kontribute  plotësuese për sigurimin social, shpjegoi sot ministri i punës dhe politikës sociale, Dime Spasos. Ai duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve në konferencën për shtyp, deklaroi që Ministria nuk ka ndërruar mendim që në fillim kur...