fbpx
Tag: NikosKocias

tag: NikosKocias

Poposki- Kocias: Që të zgjidhet emri duhen kaluar male

Akoma mbeten dallime të mëdha në mesin e linjave të kuqe për  kontestin me emrin, ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë, megjithatë dy shtetet  janë të vendosur të përqendrohen në bashkëpunim reciprok dhe për çështjet që të harmonizojnë qëndrimet, sesa problemi që i pengon. Ky ishte konkludimi i ministrit të punëve të jashtme të Maqedonisë dhe atij të Greqisë, Nikolla Poposkit...

Kozias javën e ardhshme në takim me Kerin, Nimicin dhe Ban Ki Munin

Shefi i diplomacisë greke, Nikos Kozias të dielën do të ketë vizitë njëjavore në SHBA, ku do të realizoj takime të shumtë lidhur me raportet maqedonase- greke dhe kontestin me emrin. Stacioni i parë i Kozias do të jetë Uashingtoni, kur do të takohet me sekretarin shtetëror amerikane Xhon Keri, me të cilin pritet të bisedoj për të gjithë çështjet...

Kocias e informoi Shtajnmajerin për propozimin e masave për besim

Shefi i diplomacisë greke, Nikos Kocias, një ditë para se të takohej me Ciprasin në Berlin, kishte takim të gjatë tri orë me homologun e tij gjerman Frank Vallter Shtajnmajer në Ministrinë e Jashtme të Gjermanisë, ku kanë biseduar edhe për kontestin e emrit. Sipas informatave në Greqi, në fokus kanë qenë bisedimet për destabilitetin aktual politik në shtet si...