fbpx
Tags Ndotja e ajrit

Tag: ndotja e ajrit

Këtë dimër ajri në Karposh ishte më i pastri, ndërsa në Lisiçe, Rektorat dhe Gazi Babë më i ndoturi (Infografik)

Problemi me ndotjen e në Shkup mbetet aktual, por numri i ditëve me ajër të ndotur dhe përqendrimet e matura të ndotësve këtë dimër që po kalon janë pak më të ulëta në krahasim me dimrin e mëparshëm, veçanërisht grimcat më të rrezikshme PM 2.5. Gjatë dhjetorit të viti 2021 dhe janarit të vitit 2022 nga pesë stacionet matëse të përhershme në Shkup,...

RMV, shtyhet deri në vitin 2022 ndalesa për import të automjeteve të përdorura nën standardet EURO 5

Premtimi i Ministrit të Ekonomisë Kreshnik Bekteshi nga janari se Maqedonia këtë vit do të ndalojë importin e automjeteve të përdorura me standarde nën EURO 5 për emetime të gazrave megjithatë nuk do të përmbushet. Në vend se sivjet, informacioni i fundit nga Ministria e Ekonomisë është se ndalesa për import të automjeteve më të vjetër se 10 vjet...

Maqedonia e Veriut vitin e kaluar ka investuar 8 mln euro në mbrojtje të ajrit, industria ka marrë pjesë me 1,3 mln euro (Infografik)

Edhe përkrah asaj që për ajrin e ndotur në Maqedoninë e Veriut flitet shumë në opinion, investimet në mbrojtjen e ajrit janë të pakta. Vitin e kaluar si shpenzime dhe investime për mbrojtje të ajrit janë regjistruar rreth 8 milionë euro, tregojnë të dhënat më të reja të Entit Shtetëror të Statistikës. Industria dhe prodhuesit e specializuar në gjithë...

Ajri i ndotur në Tetovë, Kërçovë, Shkup dhe Veles

Stacionet matëse për cilësinë e ajrit sot treguan se banorët e Tetovës, Kërçovës, Shkupit dhe Velesit thithin ajër të ndotur, me përmbajtje të lartë të grimcave PM10. Sipas matjeve të Ministrisë së ambientit jetësor dhe planifikimit hapësinor, sot qyteti më i ndotur në Maqedonia është Tetova, ku prezenca e grimcave është 163 mikrogram në m/katror ndërsa vijon Kërçova me 161...

Të hënën para Qeverisë – protesta “Dil për ajër”

Disa shoqata ekologjike të hënën duke filluar prej orës 17, para Qeverisë nën moton “Dil për ajër” organizojnë protestë kundër ndotjes enorme të ajrit. “Koha po na shkel ndërsa ajri edhe më tej na zë frymën. S’kemi kohë për pritje, sëmundjet dhe vdekja po na godasin neve dhe të afërmve tonë. Mjaft. Jemi bashkuar që të themi “JO”. Ju bëjmë...

Instituti i shëndetit publik apelon që mos të dilet pa nevojë në vende të hapura

“Masat që ndërmerren për uljen e ndotjes së ajrit kanë të bëjnë me pasojat e jo me shkaqet. Derisa nuk drejtohemi në marrjen e masave për shkaqet, situata nuk do të ndryshojë2 thotë Dragan Gjorgjev nga Instituti i shëndetit publik. “Ndotja e ajrit nuk do të zvogëlohet në shtigje të shkurtra. Që të ndryshojë situata, duhet të merren masa afatgjate,...