fbpx
Tag: насилства

tag: насилства

Gjykata anuloi seancën për akuzën e PSP-së kundër Gruevskit dhe Janakieskit

Seanca gjyqësore për akuzën e PSP-së për dhunën në komunën Qendër është anuluar prej 21 nëntor për 16 dhjetor, pesë ditë pas zgjedhjeve, me kërkesë të Nikola Dodevskit, avokatit të njërit nga të akuzuarit, ish ministrit të transportit dhe lidhjeve, Mile Janakieski. Gjykata Penale njofton se avokati Dodevski me shkrim ka kërkuar nga Gjykata Themelore Shkupi 1 të anulohet pasi...

SHGM: Sulmet ndaj gazetarëve janë të orkestruara ndërsa institucionet qëndrojnë heshtur

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë ka reaguar pas dhunës ndaj pronarit dhe gazetarit të portalit "Dokaz", Marjan Stamenkovski. Sipas saj, "eta e gazetarëve është vënë seriozisht në pikëpyetje. Kërcënimet verbale me jetë, sulmet fizike nga personalitete publike dhe shkatërrimi i pronës private të gazetarëve, eskaloi me sulmin brutal ndaj pronarit të portalit Dokaz, duke i shkaktuar lëndime të rënda trupore". "Dhuna kundër gazetarëve në Maqedoni këtë javë eskaloi dhe mori përmasa dramatike....