fbpx
Tag: министерство за здравство

tag: министерство за здравство

RMV, Shoqata e Mjekësisë: Askush nuk na dëgjon, të gjithë na fajësojnë

Shoqata e mjekëve të Mjekësisë përgjithshëm dhe Familjare në një letër për mediat reagoi ndaj kërkesës së fajit dhe përgjegjësisë nga mjekët e familjarë për numrin e madh të hospitalizimeve dhe ndërlikimeve te pacientët në mes të krizës me koronën, shkruan Meta.mk. Ata thonë se Komisioni për sëmundje infektive dhe Ministria e shëndetësisë nuk i kanë dëgjuar vërejtjet dhe propozimet e...

Në RMV janë regjistruar mbi 12.000 të infektuar me virusin korona, në vjeshtë pritet eskalim (Infografik)

Numri i pacientëve të infektuar me KOVID-19 Maqedoninë e Veriut ka kaluar 12.000. Nga rasti i parë i cili është paraqitur përpara pesë muajve e deri më sot 12 gusht numri i të vdekurve është 530. Por, në javët e fundit, dinamika ditore e numrit të shëruarve është solide, pasi që në nivel ditor qindra pacientë regjistrohen se e...

Për shkak të rasteve të shitjes, kompjuterët e rinj për onlajn mësim do të jepen në revers

Nga 1 shtatori, mësuesit që nuk kanë pajisjen e tyre për të realizuar mësimin, do të përdorin kompjuterët që tani ndodhen në kabinetet e informatikës në shkolla. Është planifikuar që këto kompjuterë të shpërndahen dhe vendosja e tyre në secilën klasë, në mënyrë që orët të mund të zhvillohen pa pengesa, thotë Elizabeta Naumovska, zëvendës ministre e arsimit dhe...

Mësimi në klasë është i domosdoshëm, po përgatiten rregulla për punën në shkolla

Në disa shkolla në vend ka kushte më të mira hapësinore, në të tjera janë më të këqija. Diku ka një numër shumë të madh të nxënësve, kështu që ju do të duhet të aplikohet mësimi në ndërrime, ndërsa në të tjerat, paralelet janë më të vogla dhe nuk do të ketë nevojë për ndërrime. Prandaj, mësimi me prani...

Për një muaj, mesatarisht 12,8 përqind të testimeve janë raste të reja me kovid-19

Mesatarisht, 12,8 përqind të testimeve ditore që i kanë bërë qytetarët në periudhën nga 11 qershori deri më 13 korrik kanë qenë raste të reja me kovid-19. Më së shumti raste pozitive nga testimet janë regjistruar më 14 qershor dhe 28 qershor edhe atë 20,8 përkatësisht 20,2 përqind. Në këtë periudhë janë bërë gjithsej 38.831 testime dhe janë regjistruar 4.872...

“Parkimi i Qytetit” për 4 vjet ka fituar mbi 1.7 milionë euro nga parkimi në Qendrën Klinike të Shkupit (infografik)

Mbi 1.7 milionë euro ka fituar ndërmarrja publike “Parkimi i qytetit” në 4 vitet e fundit nga menaxhimi i parkimit në Qendrën Klinike Nënë Tereza në Shkup. Të dhënat nga raportet vjetore të punës së kompanisë për periudhën 2015-2018 tregojnë se ky parkim sjellë më shumë të ardhurat se çdo parking tjetër publik me të cilin menaxhon “Parkimi i...

Të rinjtë në Maqedoni s’kanë mundësi të blejnë mjete kontracepsioni me çmim më të ulët

Megjithëse OJQ-të reagojnë rregullisht, të rinjtë në Maqedoni ende s’kanë mundësi për të blerë ndonjë mjet për kontracepsioni me çmim më të ulët, që do të paguhej pjesërisht nga Fondi shëndetësor. Me rastin e 26 Shtatorit – Ditës ndërkombëtare të kontracepsionit, HERA sërish paralajmëron rrezikun për shëndetin riprodhues të të rinjve në vend për shkak të qasjes së kufizuar në...