fbpx
Tags МАНУ

Tag: МАНУ

RMV, OJQ-të dënojnë gjuhën e urrejtjes, organet kompetente mbyllin sytë para përhapjes së këtij fenomeni

Fenomeni i gjuhës së urrejtjes është vendosur sërish në fokus ditëve të fundit në Maqedoninë e Veriut, pasi përdorimi i saj është shtuar me paraqitjen e pandemisë së virusit korona. Me rritjen e numrit të të infektuarve me Covid-19, makineria propagandistike, pjesë e së cilës janë edhe një seri mediash me ndikim me pronësi të pjesshme hungareze, këto ditë...

Saga me gjuhët i ka shtyrë mënjanë emrin, BE-në dhe NATO-n…

Përveç operës së sapunit me biseda të përgjuara dhe proceset gjyqësore për çështjen e korrupsionit “Reket” në të cilën si dëshmitarë, të akuzuar dhe paraburgosur paraqiten figura të njohura nga sfera politike, publike dhe e biznesit, atmosferën e ka nxitur dhe draft versioni i konkluzioneve të Komisionit të Venedikut për Ligjin për gjuhët, njofton Meta.mk. Në klimën e brishtë ndëretnike në vend, ky...

Akademikët dhe politikanët, me qëndrime të kundërta rreth krizës

Anëtarët e Akademisë së Shkencës dhe Arteve të Maqedonisë (ASHAM) kanë qëndrime të kundërta për krizën politike në vend dhe zhvillimet aktuale dhe tensionet që u paraqitën pas miratimit të Platformës shqiptare. Kryetari i ASHAM, Taki Fiti në fjalimin e tij hyrës në Kuvendin e 50-të vjetor të Akademisë, tha se gjendja është serioze dhe me tension dhe se mungesa...

Kambovski: Trup të fuqishëm të ekspertëve për revidim të ligjeve për gjyqësorin

Formim të një trupi të ekspertëve që në bashkëpunim me Ministrinë e drejtësisë do të bëjnë revidimin e më shumë ligjeve nga fusha e gjyqësorit, propozoi kryetari i ASHAM, Vlado Kambovski në debatin e sotëm shkencor kushtuar pavarësisë së gjyqësorit. Kambovski vlerëson se çështja e pavarësisë së gjyqësorit nuk është çështje e opsioneve politike, por e të drejtave dhe...

AShAM nuk dëshiron të jetë gjykatës, për aferën e përgjimit pret zgjidhje juridike

Në një shtet juridik, ndërsa i tillë duhet të jetë edhe shteti ynë, e vërteta për faktet duhet të paraqitet vetëm në procedurë gjyqësore. Çdo e vërtetë tjetër është relative. Të vërtetën në mediat, të vërtetën e pohimeve individuale duhet ta pranojmë me rezerva. Do të thotë, procedura gjyqësore është ajo e cila siguron, përmes një kontradikte, theksimin e...