fbpx
Tags Lagja e Trimave

Tag: Lagja e Trimave

Burgu i Manastirit ku janë të arrestuarit nga Lagja e Trimave me sigurim të përforcur policor

Drejtori i burgut të Manastirit “Crn Most”, Slavko Gacovski dhe kryeshefja e sektorit për marrëdhënie me opinionin dhe protokoll pranë MPB, Natalia Spirova- Kordiq për “Meta” konfirmuan se ka sigurim të shtuar policor në burg dhe se janë rritur masat e sigurisë me nëpunës të rregullt policor, por jo edhe me njësi speciale. Gacovski konfirmoi se në “Crn Most” janë...

Njëri prej të arrestuarve në aksionin “Rrufeja” ka planifikuar sulme në Shkup

Njëri prej shtatë të arrestuarve në aksionin e sotëm policor me emrin “Rrufeja” sipas njohurive të MPB, përderisa ka pasur të shtëna në Lagjen e Trimave më 9 maj, ka planifikuar të mobilizoj ekip dhe të kryej sulme nëpër lokacione në Shkup, deklaroi zëdhënësi i ministrisë së brendshme, Ivo Kotevski në konferencë shtypi. Siç njoftoi Kotevski aksioni është zhvilluar në...

Prokuroria kërkon arrest për shtatë të arrestuarit në aksionin e sotëm policor

Prokuroria për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit ka nisur hetim kundër shtatë personave, të dyshuar për përfshirje në ngjarjet e 9 dhe 10 majit në Lagjen e Trimave në Kumanovë, njoftoi Prokuroria publike. Ministria për punë të brendshme informoi se në bazë të analizave dhe provave të mbledhura deri tani, prokuroria themelore për ndjekje të kriminalitetit të organizuar...

Lagja e Trimave: Shifrat dhe faktet

Sot në mëngjes policia ndërmori aksion në rrethinën e Shkupit dhe Kumanovës për arrestimin e bashkëpunëtorëve të grupit të armatosur në Lagjen e Trimave. Aksioni filloi më 9 maj në mëngjes, ditën kur duhej të mbahej kongresi i VMRO DPMNE-së, por nga burimet partiake mësojmë se është anuluar “për qëllime sigurie dhe operative” dhe kongresi u mbajt më 2 dhe...

Një pjesë e të dyshuarve për ngjarjet në Kumanovë kanë refuzuar të japin prononcim

Nisi sot dëgjimi i një pjese të grupit të Kumanovës, që u arrestuan pas incidentit të armatosur të 9 majit. Seancat dëgjimore të të dyshuarve nuk kanë ndodhur në Gjykatë siç ishte pritur, por në fshehtësi të plotë për shkaqe sigurie. Naser Raufi, avokati që po mbron 11 kosovarët e paraburgosur të grupit të Kumanovës, ka thënë se të martën...

Kumanova, dy muaj pas shokut: Trauma kaloi, shqetësimi ngeli

Edhe pas dy muajve, opinioni edhe më tej e brengos misteri dhe pret nga institucionet kompetente që të përgjigjen në çështjen se çfarë më saktë ka ndodhur më 9-10 maj në Kumanovë dhe kush është përgjegjës për këtë. Nga MPB për “Meta” thonë se hetimi është në rrjedhë e sipër ndërsa përgjigjet e pyetjeve, mes të cilave edhe lidhur për...