fbpx
Tags Kontribute

Tag: kontribute

Ndërpritet puna në minierën Toranica

Në minierën e njërit prej britanikëve më të pasur, Gokul Binani pritet pagesa e kontributeve të rrogës për muajin qershor, për çka minatorët s’mund të shfrytëzojnë mbrojtjen shëndetësore. Tanimë ditën e gjashtë minatorët e Toranicës tërësisht apo pjesërisht e ndërpresin punën, njoftojnë nga menaxhmenti. Të premten ata fare nuk janë futur nëpër miniera ndërsa ngjashëm ka qenë edhe gjatë...

Arsimi i lartë dhe honoraret nesër sërish në Kuvend

Ligji  për arsimin e lartë dhe ligji për kontributet për sigurim të detyruar social, bashkë me ligjet e e tjera të propozuara nga disa deputetë, do të miratohen me procedurë të përshpejtuar, vendosën  deputetët sot në seancën Kuvendare. Kryetari Trajko Veljanoski e ricaktoi seancën në të cilën do të diskutohet për këto ligje, nesër pasdite, me arsyetimin se komisionet përkatëse duhet t'i...

DAP: Kontributet për honorarët do t’i publikojmë në fund të javës.

Deri në fund të kësaj jave, Drejtoria  e të Hyrave Publike, do të publikojë parametrat me të cilat do të dihet se si do të bëhet pagesa e për kompensimin e honorarëve më të shumë se 9.590 denarë. Siç bëri të ditur “Meta”,  dërguam pyetje tek  Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, për atë se  a thau vërtet ka paralajmërime...

Kontributet do të paguhen vetëm për honorarët më shumë se paga minimale

Nëse honorari minimal i të punësuarit nuk tejkalon pagën mesatare prej 9.590 denarë, nuk do të jeni të obliguar të paguani kontribute  plotësuese për sigurimin social, shpjegoi sot ministri i punës dhe politikës sociale, Dime Spasos. Ai duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve në konferencën për shtyp, deklaroi që Ministria nuk ka ndërruar mendim që në fillim kur...

Edhe funksionarët do të paguajnë kontribute për të ardhurat shtesë

Opinioni u mësua që Lidhja Socialdemokrate të del dhe të pengojë çdo masë pozitive, pamarre parasysh sa e njëjta është e dobishme për qytetarët, sidomos për punëtorët dhe keqinterpretimi i tezave dëshiron të manipulojë me punëtorët , thuhet në reagimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës  Sociale për qëndrimit  e konferencës për shtyp të LSDM-së lidhur me Ligjin e...

LSDM: Pse buxheti i Fondit pensional dhe Fondit të sigurimit shëndetësor është bosh?

Zgjidhjet e reja ligjore do të qojnë që punëdhënësit t’i ulin marrëveshjet  në vepër nën pagën minimale me qëllim që t’i shmangen harxhimeve plotësuese për sigurimin pensional dhe atë shëndetësor, deklaroi në konferencën për shtyp Mila Carovska, kryetarja e Komisionit për punë dhe politikë sociale të LSDM-së. Në këtë mënyrë shumë qytetarë jo vetëm që do të mbeten pa sigurim...