fbpx
Tag: конференција

tag: конференција

Opozita ia jep legjitimitetin e plotë Kuvendit, ajo nuk është dekor

“Në dy vitet e fundit jetojmë në krizë serioze shoqërore- politike e cila godet çdo qytetar ndërsa në masë të madhe kjo është si pasojë e funksionit të pamjaftueshëm të parlamentit si vëzhgues i pushtetit ekzekutiv”, ka thënë kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi në konferencën “Qytetarë të përfshirë për kuvend përgjegjës dhe transparent”, nën organizim të Asociacionit civil “MOST”. Xhaferi...

Gruevski: Më 24 prill vjen dënimi dhe hakmarrja e popullit

Kreu i VMRO DPMNE-së Nikolla Gruevski foli në konferencën vjetore të Unionit të grave në sallën “Boris Trajkovski”. Sipas tij, dikush “duke shfrytëzuar LSDM-së ka dashur në mënyrë të pistë të rrëzoj VMRO DPMNE-në, të destabilizoj Maqedoninë. “Çdo gjë ishte e përgatitur në mënyrë të përsosur, por siç e dimë nuk ka kriminalitet të përsosur. Në këtë rast, mungonte një finesë...

Peter Verhejen: Qeveria patjetër duhet t’i mbroj denoncuesit

Nevoja për miratimin e Ligjit për mbrojtjen e denoncuesve (whistleblowers) është konkludimi nga debati i sotëm me titull “Mbrojtja e denoncuesve nëpër sistemin institucional në Maqedoni” në organizim të “Transparenc International”, e ndihmuar nga ambasada e Holandës në Shkup, që u mbajt në hotelin “Stone Bridge”. Për profesoreshën dhe kryetaren e “Transparenc International”, Slagjana Taseva, synimi i fillimit të serisë...