fbpx
Tag: Кина

tag: Кина

A mund t’u besohet aplikacioneve për kovid-19?

Në kuadër të programit për të luftuar dezinformatat dhe lajmet e rreme, të cilat në Ballkan i kalojnë kufijtë shumë shpejt dhe shpejt shfaqen në mediat e ndonjë vendi tjetër madje edhe në gjuhë tjetër, “Meta.mk” transmeton rregullisht aktualitet te shërbimet e ngjashme për kontroll të fakteve dhe luftën kundër dezinformatave në rajon, nga Kroacia në veri deri në...

Koronavirus, Kina, Harvardi: Si arritën krijuesit e lajmeve të rreme përsëri ta mashtrojnë publikun

Me sa duket dezinformatat nuk kanë të ndalur gjatë krizës nga pandemia e koronavirusit. Për t’i bërë gjërat më keq, duket se media nuk janë shumë të trajnuar dhe në gjendje të ndalojnë përhapjen e lajmeve të tilla të rreme, pavarësisht adresimit serioz nga disa ekspertë dhe institucione për këtë çështje vitet e fundit, shkruan Meta.mk. Disa muajt e fundit, nga...

Gruevski: Dy kompani kineze seriozisht të interesuara për investim në Maqedoni

Dy kompani kineze janë seriozisht të interesuara për ndërtimin e një thertoreje të madhe dhe një fabrike të çimentos në Maqedoni. Por ekziston edhe interes për realizimin edhe të projekteve energjetike, paralajmëroi kryeministri Nikolla Gruevski pas takimit të sotëm bilateral me kolegun kinez Li Keçijang në Beograd në kuadër të Samitit në mes të shefave të qeverive të RP...