fbpx
Tag: Kallëzim penal

tag: kallëzim penal

MPB ka identifikuar personat që e kanë hapur derën kryesore të Kuvendit

SPB Shkup pranë Prokurorisë Themelore Publike, Shkup ka dorëzuar tre njoftime të reja për disa persona lidhur me hetimet për dhunën në Kuvendin e R. së Maqedonisë të enjten e kaluar. Njoftimet janë dërguar pasi pas shqyrtimit të video- materialit nga kamerat e sigurisë të Kuvendit janë identifikuar personat që kanë marrë pjesë në largimin e bllokadës së derës nga...

MPB: Kallëzim penale për 15 persona, arrestohen pesë persona për pjesëmarrje në turmë

Lidhur me sulmet e dhunshme në Kuvend ku u lënduan disa deputetë, MPB ka ngritur deri tek Prokuroria Themelore Publike 15 kallëzime penale ndaj disa personave për veprën penale- pjesëmarrje në turmë. Siç njofton MPB, pesë nga të identifikuarit tashmë janë nën arrest. “Në bazë të video- materialit të shqyrtuar dhe masat e ndërmarra, është kryer identifikim i personave të...

Ambasada e SHBA-së: Kërcënimet e denoncojmë në MPB, por nuk kërkojmë ndjekje penale

Ambasada e SHBA-së në Shkup njofton autoritetet maqedonase për kërcënimet që vijnë deri tek ta nga burime të ndryshme, por nuk ka kërkuar kryerësit të ndiqen juridikisht, por se këtë çështje ua le institucioneve të vendit, thonë nga ambasada në pyetjen e “Meta” lidhur me kallëzimin penal të ngritur nga MPB kundër një shkupjani i cili ka kërcënuar ambasadorin...

Gjermania e shfuqizon , Maqedonia ende gjykon sipas ligjit për mbrojtjen e monarkëve

Ministri i drejtësisë së Gjermanisë, Heiko Maas dje njoftoi se qeveria gjermane do ta shfuqizoj Ligjin i cili ua ndalon qytetarëve të vendit t’i ofendojnë liderët e huaj. Maas ka deklaruar se bëhet fjalë për “ligj të vjetërsuar dhe të panevojshëm”. Ambasada e Turqisë në Maqedoni në fund të dhjetorit të vitit të kaluar, njoftoi se ka ngritur kallëzim penal kundër...

Prokuroria hedh poshtë kallëzimin penal kundër Pançevskit

Prokuroria Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit hedh poshtë kallëzimin penal që gjykatësi Ivan Xholev e ngriti kundër kryetarit të Gjykatës Themelore Shkupi 1, Vladimir Pançevski, me të cilin e ngarkonte për veprën penale marrje të ryshfetit për ndikim kundër- ligjor. Prokuroria vendimin e këtillë e ka marrë pasi pas “analizimit të gjithëpërfshirës të të gjithë...

Të punësuar në Gjykatën Themelore Shkupi 1 kanë dorëzuar kallëzim të re penale ndaj Pançevskit

Të punsuarit në Gjykatën Themelore Shkupi 1 kanë ngritur kallëzim të ri penal kundër kryetarit të gjykatës, Vladimir Pançevski, me të cilën e ngarkojnë se e ka shpërdorur detyrën zyrtare gjegjësisht se më 4 nëntor ka shpallur konkurs të brendshëm për pozitën administrator gjyqësor, edhe pse sipas Ligjit për shërbim gjyqësor, për këtë post është paraparë që të ketë...

Traditë e zezë: Edhe Urko i Gruevskit edhe Zekirov i Mijallkovit shkelën nga një jetë njeriu

Dejan Mitrovski – Urko dhe Alen Zekirov, përveç asaj që të dy kanë qenë sigurim personal të ish kryeministrit dhe liderit aktual të VMRO – DPMNE-së, Nikolla Gruevski, dhe të kushëririt të tij ose ish shefit të DSK-së, Sasho Mijallkov, të përbashkët e kanë edhe atë që, të dy janë të përfshirë në aksidente komunikacioni me pasoja fatale. MPB, dje...

MPB paralajmëroi kallëzim penale kundër Jakimovskit për shkak të kundër- protestës

MPB sot do të ngrit kallëzime penale kundër kryetarit të komunës Karposh dhe kreut të partisë politike GROM, Stefço Jakimovski dhe kundër kryetarit të organizatës qytetare të partisë Aleksandar Trajanovski për kundër- protestën e djeshme para Gjykatës kushtetuese, me të cilën siç njoftuan sot pasdite nga MPB, kanë tentuar të pengojnë protestën e qetë të paralajmëruar më herët nga...

„Makpetrol“: Kallëzimi penal i MPB-së është tendencioz

Kreu i Makpetrolit Andrea Josifovski, si dhe 20 persona të tjerë nga kjo kompani  do të ndiqen penalisht. MPB-ja informoi ngritjen e kallëzimeve penale ndaj 21 personave me dyshime për derdhje të paligjshme të kapitalit të Shoqatës Aksionere Makpetrol në Shoqatën komandite me aksione ‘Oilkom’. 10 anëtarë të Këshillit Drejtues, 8 anëtarë të Këshillit mbikëqyrës si dhe 3 persona...

Numri një i “Makpetrol” dhe 20 tjerë dyshohen për kriminalitet që kap shifrën prej mbi 6 milion euro

Ministria e punëve të brendshme ka ngritur kallëzim penal kundër 21 personave për derdhje ilegale të kapitalit nga shoqëria aksionare “Makpetrol” në shoqërinë komanduese me aksione “Oilko”. Dhjetë anëtarët e Këshillit administrativ, tetë anëtarët e Këshillit mbikëqyrës si dhe tre përgjegjës në Regjistrin qendror, Depozituesi qendror për letra me vlerë dhe Komisionin për letra me vlerë, MPB i ngarkon...