fbpx
Tags Јужен тек

Tag: Јужен тек

 “Përroi turk” megjithatë do të filloj pas vitit 2017-të

Fillimi i punës së gazsjellësit “Përroi turk” s’mund të pritet para vitit 2017, konsideron ambasadori turk në Rusi, Umit Jardim. Para pak kohësh, “Gazprom” doli me vlerëson se gazsjellësi do të filloj me punë dhjetor të vitit 2016. “Ende nuk është firmosur marrëveshje për ndërtimin e “Përroit turk” mes Moskës dhe Ankarasë ndërsa pritet që gazi të livrohet pas vitit...

Për gazin ka alternativa, por duhet më seriozisht të punohet për to

Pas krijimit të situatë së re për ndërtimin e gazpërçuesit “Përroi Jugor”, në të cilin duhej të përfshihej edhe sistemi i gazpërçuesit të Maqedonisë, ekspertët me qëndrime të kundërta, Sipas disave, Maqedonia ka gaz të mjaftueshëm për pesë deri gjashtë vitet e ardhshme,dhe ka alternativa për në të ardhmen, kurse sipas disa të tjerëve bëhet fjalë për  problem të...